Op zoek naar je droombaan maar nog niet gevonden?
Op zoek naar je droombaan maar nog niet gevonden? (Foto: Michiel Ton.com)

Droombaanspel voor werkzoekenden in Zaanstad

Algemeen

ZAANSTAD - JobOn, de landelijke community voor werkzoekenden, geeft donderdag 30 maart de workshop ‘Speel het droombaanspel: ontdek welke baan bij je past’ . Petra van der Vlugt, programmamanager bij JobOn, geeft de workshop in Wijkcentrum de Bovenkruier, Drielse Wetering 49. “Tijdens dit interactieve droombaanspel gaan deelnemers uit de regio met elkaar in gesprek en komen zij in zes stappen verder in hun zoektocht naar de ideale baan”, aldus Van der Vlugt. 

Deelnemers gaan met elkaar op zoek naar hun ideale baan en staan ze stil bij wat zij zelf kunnen doen om die baan te vinden. Vragen als: ‘wat wilde je worden toen je klein was?’ en ‘wie zou kunnen helpen om de eerste stap te zetten naar je droombaan?’ komen aan bod. Petra: “Het spel bestaat uit zes stappen waarbij deelnemers die op zoek zijn naar een nieuwe of andere baan met elkaar in gesprek gaan. Deelnemers helpen elkaar en ontmoeten andere werkzoekenden uit de regio waarmee ze kunnen netwerken en contacten kunnen leggen. Erg waardevol tijdens je zoektocht naar een baan.”

Meedoen nog mogelijk

De workshop begint om 10.00 uur en eindigt om 12.00 uur. Meedoen is gratis, aanmelden is een vereiste en kan via: https://jobon.nl/events/speel-het-droombaanspel-ontdek-welke-baan-bij-je-past-5/

“Met onze events motiveren we iedereen die zich wil ontwikkelen in zijn of haar loopbaan om zelf aan het roer te blijven staan en stappen te zetten om verder te komen. Door met een groep gelijkgestemden aan de slag te gaan werkt dit extra stimulerend. Vaak is er veel herkenning onderling over twijfels of andere zaken die spelen tijdens het zoeken naar een nieuwe baan. Ook is het fijn ervaringen uit te wisselen en elkaar verder te helpen”, aldus Petra.

Maatschappelijke betrokkenheid

JobOn is erg blij met het wijkcentrum als locatie, die hiervoor regelmatig hun ruimte vrijwillig beschikbaar stellen. Petra: “Ook worden bijna al onze events door onze vrijwilligers, vaak ook werkzoekend, zelf georganiseerd. Het is voor hen een mooie manier om zichzelf verder te ontwikkelen op diverse gebieden, hun maatschappelijke betrokkenheid te laten zien en zichzelf hiermee ook meer in de spotlight te zetten. Voor Zaanstad hebben wij ook nog ruimte voor vrijwilligers.”

JobOn organiseert netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Deelnemers werken hierbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk, vergroten hun vaardigheden en versterken elkaar.