'Het koninkrijk van God is nabij', aldus een uitspraak van Jezus. Maar wat betekent dat?
'Het koninkrijk van God is nabij', aldus een uitspraak van Jezus. Maar wat betekent dat? (Foto: Dirk Karten)

'Koninkrijk God is nabij' uitgelegd

ZAANDAM - 'Het koninkrijk van God is nabij', aldus een uitspraak van Jezus.  Maar wat betekent dat? En wat betekent dat voor jou en mij? Daarover houdt de Evangelie Gemeente Holland/Zaandam vier studie-avonden in wijkcentrum Dirk Prins aan de A.G. Verbeekstraat 35. De eerste avond is op vrijdag 24 maart. 

Vier studieavonden over beroemde uitspraak van Jezus 'Het koninkrijk van God is nabij' 

"Dat Jezus geleefd heeft, weten heel veel mensen. Dat is inmiddels zo’n 2000 jaar geleden. Hij vertelde iedereen over het koninkrijk van God. Dat was nabij, zei Hij toen al. Heel belangrijk, maar het roept ook vragen op. Want dat koninkrijk, waarom was dat er toen nog niet? En is het er vandaag dan al? Kun je daar bij horen en hoe dan?"

Wat voor boodschap gaf Jezus aan de mensheid?

"Veel mensen weten dat Jezus is gestorven aan een kruis. Maar in de jaren dat Hij op aarde was, vertelde Hij zelf nog meer over dat koninkrijk. Van wat Hij vertelde, vind je in de Bijbel nog veel terug. Wat er de studie-avonden aan de orde komt, kun je daarna ook zelf in de Bijbel vinden", aldus de toelichting van de Evangelie Gemeente over de studieavonden.  

Iedereen is welkom, of dit nieuw voor je is, of je misschien al in God gelooft. Alle avonden beginnen om 20.15. De zaal is open vanaf 20.00 uur. Entree, koffie en thee, worden aangeboden door de Evangelie Gemeente Holland. Aanmelden is handig, niet verplicht via zaandam@egholland.nl .Of bel met Bob Tessensohn, 06 - 1412 1138.