Zukke Zorgen is wekelijks te beluisteren op LOVE radio.
Zukke Zorgen is wekelijks te beluisteren op LOVE radio. (Foto: aangeleverd)

Deze week in Zukke Zorgen!

VOLENDAM - Zukke Zorgen is wekelijks te beluisteren op LOVE radio en natuurlijk via de website www.rtvlove.nl.

Iedere woensdag van 19.00 uur tot 21.00 uur besteedt het team van Zukke Zorgen aandacht aan een aspect van de zorg of is er aandacht voor onze lokale geschiedenis. In een ongedwongen setting met afwisselende muziek, vaak gerelateerd aan het onderwerp, brengen Frans Keizer en Marieke Keizer u allerlei informatie. Samen met  technicus Klaas Bond is het altijd weer een gezellig avond, dus luistert u mee? 

Naast boeiende gasten spreken wij ook wekelijks met het CBW over activiteiten die georganiseerd worden voor onze ouderen.

Woensdagavond 14 juni 2023 schuift er een bijzondere gast aan bij Zukke Zorgen. Machteld Cossee is moeder van twee kinderen en heeft het Ushersyndroom. Het Ushersyndroom is een zeldzame erfelijke aandoening waarbij kinderen doof of slechthorend geboren worden en langzaam maar zeker ook hun zicht verliezen. Uiteindelijk worden mensen met het Ushersyndroom doof en blind. 

Hoe is het voor Machteld om te leven met deze wetenschap en hoe ziet haar dagelijks leven er uit? Machteld Cossee speelt ook de hoofdrol in de documentaire ‘De kleine wereld van Machteld Cossee’ een zeer boeiende en ontroerende documentaire over haar leven, onder meer terug te zien via de website www.ushersyndroom.nl 


Naast de documentaire heeft u hier ook de mogelijkheid om te doneren, zodat meer wetenschappelijk onderzoek gedaan kan worden naar dit syndroom. Want heeft de wetenschap al stappen gemaakt, zodat de 400.000 mensen in de wereld met het Ushersyndroom geholpen kunnen worden? U hoort het allemaal woensdagavond 14 juni tussen 19.00 en 21.00 uur bij Zukke Zorgen!