De stadspoorten die Monnickendam vroeger kende zijn in aanbouw.
De stadspoorten die Monnickendam vroeger kende zijn in aanbouw. (Foto: aangeleverd)

Slag op de Zuiderzee

MONNICKENDAM - Monnickendam staat aan de vooravond van de viering van de Slag op de Zuiderzee, die dit jaar precies 450 jaar geleden werd gevoerd tussen de geuzen en de Spanjaarden. De stadspoorten die Monnickendam vroeger kende zijn in aanbouw en ook de rest van de binnenstad wordt versierd en aangekleed.

De werkgroep sponsoring heeft al bedrijven in Waterland verleid om sponsor te worden. Eerder hebben de gemeente Waterland en de Rabobank een bijdrage overgemaakt. Toch is de royale inbreng van sponsors nog niet voldoende om alle kosten te dekken. Daarom wordt aan bezoekers van de binnenstad een bijdrage van € 3,50 gevraagd aan de poort, in ruil voor een toegangspenning die gedurende de gehele periode vrij toegang geeft.

Vanaf 27 mei zijn penningen à € 3,50 te koop bij de SPW Zuideinde 2 en op zaterdagen ook op het afhaalpunt aan Haven 7. Donateurs kunnen op dit laatste adres hun twee penningen afhalen. De organisatie verkoopt zelf op zaterdag 27 mei penningen op de weekmarkt. Kinderen tot en met 12 jaar hebben geen penning nodig om toegang te krijgen.

Zie ook www.slagopdezuiderzee2023.nl.