Anja de Graaff, Fotograaf des Waterlands.
Anja de Graaff, Fotograaf des Waterlands. (Foto: Omroep PIM)

De week door met omroep PIM

Kijk voor actuele onderwerpen www.omroep-pim.nl, onder de kop TV; hier vind je de TV Gids. Hier staan ook de extra programma’s buiten de reguliere uitzendtijden om.

Fotograaf des Waterlands

Anja de Graaff is bij Omroep PIM een gewaardeerd cameravrouw maar daarnaast is ze ook een zeer verdienstelijk amateurfotograaf. Na enige twijfel, ‘ze willen misschien liever een jonger iemand’, heeft ze toch foto’s en haar motivatie ingestuurd voor de verkiezing en met succes. In onze reportage toont ze haar mooiste foto’s en vertelt over haar ideeën om de zes levensfases van de mens in beeld te brengen. Benieuwd naar meer werk van Anja? anjadegraafffotografie.nl.

Stadspoorten 

Om Monnickendam in de juiste sfeer te brengen voor de feesten komen er op drie plaatsen stadspoorten. Bij het Noordeinde, het Zuideinde en bij de Grote Kerk. De afbouw en styling vindt de komende zaterdagen plaats. Omroep PIM doet verslag. Kijk ook op slagopdezuiderzee2023.nl.

Bomen planten

Het ouderlijk huis van Guurtje Beets stond aan de Purmerdijk. Het aangrenzende stuk land is nog altijd in haar bezit. Naast een paar koeien die er grazen kreeg ze het idee om fruitbomen te planten. Philip Forrer, kenner van het op een natuurlijke manier verbouwen van groenten en fruit heeft Guurtje geholpen de grond gereed te maken voor het planten van acht perenbomen. PIM was erbij.

Buiten de Dijken

We spraken met Peggy Wijtzes, eigenaresse Strand Vier en medeorganisator van het festival Buiten de Dijken, een festival dat op zoek gaat naar ideeën voor de wereld van morgen. Het wordt een breed opgezet cultureel evenement waar plaats is voor o.a. muziek, kunst, literatuur, kookkunst, kinderactiviteiten en acrobatiek. Het festival is op 24 juni op de strandjes 4, 3 en deels ook op 2.

Gemeentenieuws

De voorbereidende raadsvergadering is a.s. donderdag om 19.30 uur live te volgen via omroep PIM. De herhaling is te zien a.s. zondag om 19.00 uur.

Live-uitzending kerkdienst

De kerkdienst van de Protestantse Gemeente wordt zondag om 10.00 uur live uitgezonden vanuit de Grote Kerk. Voorganger is ds. A. Noordijk. Omroep PIM is elke dag te zien van 12-13u / 18-19u / 21-22u / 23-00u. Ziggo kanaal 36 / KPN kanaal 1442 / Telfort/XS4All kanaal 328/ T-Mobile Thuis 818 of kijk op FB. op Facebook.