Van links naar rechts: Janine Visser, Fabian Zoon en Kivilcim Pinar.
Van links naar rechts: Janine Visser, Fabian Zoon en Kivilcim Pinar. (Foto: aangeleverd )

Alkmaarse kandidaten Partij voor de Dieren tekenen ondersteuningsverklaring waterschapsverkiezingen

Algemeen

ALKMAAR - Fabian Zoon, Janine Visser en Kivilcim Pinar hebben op het Stadskantoor de ondersteuningsverklaring voor deelname van de Partij voor de Dieren aan de waterschapsverkiezingen in Hollands Noorderkwartier ondertekent.

Deze drie Alkmaarders staan respectievelijk op plek 1, 6 en 13 van de lijst. Iedere politieke partij die nog niet in het waterschap zit moet ondersteuningsverklaringen inleveren bij de kandidaatstelling op 30 januari. Daarmee laten partijen zien voldoende steun te krijgen vanuit de maatschappij om deel te nemen aan bijvoorbeeld de gemeenteraad of waterschap.  “Uiteraard ondersteun ik de lijst ook. Heel veel kiezers zullen erg blij zijn dat ze nu ook in het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier eindelijk op een echt groene en diervriendelijke partij kunnen stemmen“, aldus lijsttrekker Zoon.

De Partij voor de Dieren wil een duurzaam, donkergroen en diervriendelijk Hollands Noorderkwartier. Als het niet goed gaat met het water, dan gaat het ook niet goed met de natuur, met de dieren en met ons, zo stelt de partij. De Partij voor de Dieren wil de water-, klimaat-, biodiversiteits- en stikstofcrisis in samenhang aanpakken en zorgen dat Hollands Noorderkwartier dierenwelzijn als uitgangspunt meeneemt in haar beleid.