Olivia Voskuijl (11 jaar) op de tweede plaats in categorie Midi’s
Olivia Voskuijl (11 jaar) op de tweede plaats in categorie Midi’s (Foto: aangeleverd)

Zilver voor Olivia Voskuijl tijdens selectiewedstrijd Groningen

Algemeen

ALKMAAR - De elfjarige Olivia Voskuijl heeft zaterdag in Groningen zilver gehaald tijdens de tweede KNSB Cup M Selectiewedstrijd. Drie kunstrijders van de Alkmaarsche IJsclub kwamen in actie binnen de M-categorieën van het kunstrijden. De schaatsers presteerden goed met als hoogtepunt een mooie 2e plaats voor Olivia Voskuijl (11 jaar) in de categorie Midi’s.

Voor drie schaatsers van AIJC in de categorie Midi’s was deze wedstrijd de tweede wedstrijd van het wedstrijdseizoen. Na een sterke start tijdens de eerste selectiewedstrijd in november hadden onze rijdsters de tijd om verder te werken aan de küren en elementen. De rijdsters lieten nette küren zien en Olivia Voskuijl (11 jaar) werd na een sterkte kür beloond met een mooie tweede plaats. Anna Fleur Smit en Juna Bloetjes (beiden twaalf jaar) behaalden respectievelijk een nette elfde en twintigste plaats. 

De Alkmaarsche IJsclub afdeling kunstrijden houdt zaterdag 28 en zondag 29 januari samen met de KNSB de laatste KNSB Cup B&M Selectiewedstrijd in de ijshal van Sportcomplex De Meent in Alkmaar. Deze wedstrijd is voor de rijders in de B&M-wedstrijdcategorieën de laatste mogelijkheid tot kwalificatie voor de nationale finale. Namens AIJC komen er zeven kunstrijders in actie tijdens de selectiewedstrijd. De wedstrijd vindt op beide dagen plaats tussen 10:00 en 17:00 uur en is gratis toegankelijk voor publiek. 

Meer informatie op www.alkmaarscheijsclub.nl/kunstschaatsen.