SDG Alkmaar.
SDG Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

Muziekstuk voor 450 jaar Alkmaar Ontzet

Algemeen

ALKMAAR - Componist Jan Bosveld schrijft in opdracht van Stedelijk Harmonieorkest SDG Alkmaar een muziekstuk ter gelegenheid van 450 jaar Alkmaar ontzet en de onthulling Het Grote Raam. Bosveld overhandigt het stuk ‘Licht van vrijheid’ op woensdag 1 februari officieel aan dirigent André Elders tijdens de repetitie van het Stedelijk Harmonieorkest. 

SDG Alkmaar verzorgt onder meer de jaarlijkse muzikale omlijsting van de herdenking van Alkmaar Ontzet in de Grote Kerk van Alkmaar op 8 oktober. Zaterdag 7 oktober viert Alkmaar 450 jaar Alkmaar Ontzet en ter gelegenheid hiervan wordt in de Grote Kerk het Grote Raam onthuld. Vanwege de nauwe band met de stad en de 8 October Vereeniging heeft SDG Alkmaar het initiatief genomen om de stad een muziekstuk cadeau te doen dat speciaal gecomponeerd is ter gelegenheid van 450 jaar Alkmaar Ontzet en de onthulling van het Grote Raam. 

‘Licht van vrijheid’

Bosveld is een grote naam in de HaFaBra-wereld als dirigent, componist en arrangeur. Hij richt zich met name op het componeren en arrangeren voor harmonie- en fanfareorkesten. ‘Licht van de vrijheid’ is een muziekstuk voor en door de leden dit Alkmaarse harmonieorkest en voor alle inwoners van de stad.