Opbrengsten KOOK voor jonge, alleenstaande moeders Burundi

ALKMAAR - Op zoek naar pareltjes voor weinig geld? KOOK opent zaterdag 4 februari weer haar deuren van 10.00 tot 15.00 uur in het pand aan de Zijperstraat 36A. De opbrengst wordt gebruikt om ontwikkelingsprojecten in de Derde Wereld te financieren.

In de maand februari helpt KOOK bij het genereren van inkomen voor vijf groepen van drie jonge alleenstaande moeders in Burundi door hen een korte praktische opleiding op het gebied van ondernemerschap en micro-kredieten aan te bieden waardoor zij economisch onafhankelijk kunnen worden. Ongehuwd zijn en geen inkomen hebben, maakt met name jonge alleenstaande moeders extreem kwetsbaar omdat ze gemakkelijk kunnen worden gemanipuleerd, of misbruikt. Het doel is om deze jonge moeders een weg te bieden naar economisch levensonderhoud, zelfvertrouwen te krijgen en hen in staat te stellen om voor vreedzame manieren van leven te kiezen. Het stelt ze in staat om hun kinderen goed onderwijs te bieden. Net als in de andere landen van het gebied van de Grote Meren in Afrika, heeft Burundi een cyclische crisis van geweld doorgemaakt. 

Bruikbare spullen over? Lever ze in bij het KOOK-pand aan de Zijperstraat 36A, op maandag en woensdag van 10.00 tot 15.00 uur. Spullen laten ophalen kan ook, bel 072 - 5117891.