(Foto: Adobe Stock)
Wedstrijdverslag

ST Adelbert goed uit de startblokken

EGMOND-BINNEN - De voetballers van Sportvereniging Sint Adelbert zijn de winterstop goed uitgekomen met een 2-1 thuisoverwinning op concurrent Kolping Boys uit Alkmaar.

Door: Marco Tervoort

‘’Zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd na de winterslaap tegen concurrent Kolping Boys op het programma, op een goed bespeelbare mat ondanks het weer. St. Adelbert begon sterk aan de wedstrijd en drukte de tegenstander ver op eigen helft. Daarbij werden een aantal goed kansen gecreëerd. Maar als donderslag bij heldere hemel was het echter de alerte Kevin Cabai die in de 16e minuut Kolping Boys met een fantastische lob op 0-1 zetten. De wedstrijd ontpopte zich tot een gelijke strijd met over en weer slordigheden en gemiste kansen. In de 21ste minuut stak Barry Koppes de snelle Tay Tervoort richting doel, maar door een te kort aan concentratie en een hobbel in het veld miste de vandaag onzichtbare spits de kans om hem te verzilveren. Tot de 32ste minuut een steekpass van één van de uitblinkers Barry Koppes op de andere uitblinker Rens Tervoort die de diepte zocht, Rens hield het overzicht in de 16 en gaf de paas breed op de meegelopen Melvin Duine en de 1-1 stond op het scorebord.

Aan het eind van de eerste helft kon St Adelbert zelfs nog op een verder afstand worden gezet, na een overtreding op Barry Koppes was het Nick Kramer die een penalty mocht nemen. De eerste schoot de zeer matig spelende spits al naast, maar mocht hem nogmaals nemen en wist bij de 2e poging de paal te raken.

Na de rust waren de beide elftallen aardig in balans, waar op het middenveld de slag van de kwekerij het meest afspeelde. Daarbij kwam de laatste uitblinker van deze dag Simon Duindam als winnaar uit de strijd.

In de 76e minuut was het dan eindelijk raak, Barry Koppes werd aangespeeld door Boet Aelbers in de 16 en met een kleine slalom wist Barry de keeper in de rechter hoek te verschalken. De 2-1 was tot dan toe een terechte weerspiegeling van de wedstrijd.

De kansjes en slordigheden wisselde zich in rap tempo af, wederzijds was het bij vlagen zeer slordig. Na de rode kaart van Sam Hopman ( 2x Geel) en het steeds slordigere spel van beide teams ging de wedstrijd als een nachtkaars uit.

De Belangrijke punten waren binnen en nu kan de Rood Zwarte brigade zich opmaken voor de uitwedstrijd tegen RCZ.