Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Bijzondere tentoonstelling in de Hanswijk

Cultuur

EGMOND AAN DEN HOEF - Kom een kijkje nemen bij een tentoonstelling van het werk van Cristel en Jolein Groot in het dorpshuis De Hanswijk. De tentoonstelling is tot de zomer in het dorpshuis te bezichtigen

Tweeling aan het werk

In het dorpshuis De Hanswijk exposeren de tweeling Cristel en Jolein Groot voor het eerst samen. Ook samen hebben zij vanaf hun prilste jeugd, hun tweede levensjaar, hun artistieke ontwikkeling doorgemaakt. Dit was het moment dat zij van hun ouders een potlood in hun hand gedrukt kregen en ook daadwerkelijk tekeningen gingen maken. Deze passie is tot op de dag van vandaag gebleven. Cristel heeft sinds haar puberteit toegelegd op portretten uit de film- en muziekwereld, hoewel zij daarin een hoog niveau heeft bereikt blijft het voor haar een hobby. Ze zou er nooit haar werk van kunnen maken, de druk van het moeten zou ten kosten gaan van haar creativiteit. Jolein schildert haar droomwereld, wat zich uit in kleurrijke en fantasierijke beelden. Als kind was zij al gefascineerd hoe kleuren elkaar konden versterken als je ze in elkaar laat overlopen. Zij schildert echter alleen als ze er zin in heeft en doet ook geen opdrachten zoals haar zuster.

De hele expositie is in verband met openingstijden en het gebruik van de zalen niet op ieder moment te bezichtigen. Het is daarom aan te raden om van te voren contact op te nemen met de beheerder van het dorpshuis op 0631797733.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding