De opbrengst van het golftoernooi gaat naar respijtboerderij Het Buitenhuis in Wijdewormer.
De opbrengst van het golftoernooi gaat naar respijtboerderij Het Buitenhuis in Wijdewormer. (Foto: Rodi Media Archief)

Rotaryclub De Zaan Zaandijk organiseert golftoernooi voor Het Buitenhuis

Nieuws

WIJDEWORMER - De Rotaryclub De Zaan Zaandijk organiseert op zondagmiddag 4 juni een golftoernooi. De deelnemers van de golfwedstrijd en de golf clinic brengen door hun deelname een bedrag op dat zal worden geschonken aan respijtboerderij Het Buitenhuis in Wijdewormer. Met deze opbrengst kunnen zij hun tuin verder aankleden en gasten nog meer beleving geven. 

Op zondagmiddag 4 juni van 15.00 tot 20.00 uur stelt De Zaanse Golfclub haar golfpark beschikbaar voor dit golf evenement. Voor de ervaren maar ook de beginnende golfer wordt een 9 holes wedstrijd op basis van de Texas Scramble methode georganiseerd. Ook aan de niet golfers is gedacht. De Zaanse golfclub heeft twee golf professionals vrij gemaakt om een zogenaamde golf clinic te organiseren. Dit betekent dat geïnteresseerden spelenderwijs kunnen kennis maken met de golfsport door zelf eens te ervaren hoe het is om eens een golfclub in handen te hebben.

Deelnemen

De prijs bedraagt € 109,- per deelnemer. Hiervoor krijgt elke deelnemer de golfbelevenis, een drankje voor en tijdens het evenement en een uitgebreide barbecue na afloop. Na aftrek van alle kosten wordt tijdens de barbecue een cheque overhandigd aan Het Buitenhuis. Aanmelden kan per e-mail via golftoernooihetbuitenhuis@gmail.com.

Het Buitenhuis

Het Buitenhuis, gevestigd in Wijdewormer, biedt gasten die thuis mantelzorg behoeven een verblijf in een landelijke omgeving waar het vakantiegevoel heerst en waar professionele zorg op maat wordt geboden. Terwijl de gasten in Het Buitenhuis verblijven en goed worden verzorgd, kunnen de mantelzorgers even op adem komen.

Marjoleine van den Broek, projectleider van Het Buitenhuis: “Ik ben heel blij met de ondersteuning van Rotaryclub De Zaan Zaandijk. Met de opbrengst van het aankomende golftoernooi willen wij de tuin van Het Buitenhuis verder vormgeven. Afgelopen zomer hebben we ervaren hoe fijn het is voor onze gasten om van de buitenomgeving te genieten. We willen dit jaar nog een stapje verder gaan en de buitenboel verder aankleden met een jeu de boules baan, een vissteiger, stevig tuinmeubilair en veel bloemen en planten in een mooie bloementuin. Het zou mooi zijn als we dat kunnen realiseren.”

Rotaryclub De Zaan Zaandijk

Rotaryclub De Zaan Zaandijk is een serviceclub die door het organiseren van grote en kleine events een bijdrage levert aan de samenleving. De laatste wapenfeiten waren het jaren 80/90 feest in De Bullekerk, de autopuzzeltocht door de Zaanstreek (tijdens de Coronperiode) en vlak voor de Coronaperiode twee grote benefietgala’s voor Het Vergeten Kind.

Gebaseerd op het succes van vorig jaar organiseert Rotaryclub De Zaan Zaandijk ook dit jaar het golftoernooi.

Rob IJskes, voorzitter projectiecommissie: “Van verschillende kanten kregen wij de vraag of we opnieuw het golftoernooi gingen organiseren. Deze vraag beantwoorden natuurlijk graag met een ja. Dit geeft namelijk de kern van ons bestaan aan: het organiseren van een evenement dat ten eerste het goede doel, in dit geval Het Buitenhuis, ondersteunt en tegelijkertijd ook de deelnemers een plezierige ervaring oplevert. Een win-winsituatie. Daarnaast zijn we blij met de prettige samenwerking met De Zaanse Golfclub. Wij hopen en verwachten dat weer veel deelnemers zich zullen aanmelden.”