Vlnr. senior-verkoper Theo Wokke, directeur Wendy Stet, junior-verkoper Sidney Stet, caravanmanager Niels Dongelmans en eigenaar/hoofdmonteur Caravan Service Center Chiel Jensen,.
Vlnr. senior-verkoper Theo Wokke, directeur Wendy Stet, junior-verkoper Sidney Stet, caravanmanager Niels Dongelmans en eigenaar/hoofdmonteur Caravan Service Center Chiel Jensen,. (Foto: Aangeleverd)

‘Voordelig en fijn op vakantie? Neem een caravan’

Partnerbijdrage

REGIO - Volgens Wendy Stet, directeur van Theo Stet Caravans, is kamperen helemaal hip. “Het is de nieuwe manier van een fijne en betaalbare vakantie!”, vertelt ze. “Als gevolg van milieumaatregelen binnen Nederland en de Europese Unie is goedkoop vliegen binnen Europa voorbij. De accijnzen voor tickets zijn omhoog gegaan en de stijgende prijs van vliegtuigbrandstof voert de kosten voor vliegtickets verder op. Kamperen is tot wel 75% voordeliger dan een vliegvakantie! 

Voor een gehuurde accommodatie in eigen land of een van onze buurlanden betaal je tegenwoordig ook de hoofdprijs. Door deze factoren merken wij dat de vraag naar caravans enorm is toegenomen. Bij de aanschaf van een gebruikte caravan heb je de kosten na twee of drie vakanties er al uit. Tegenwoordig wordt kamperen ook veel luxer. Veel campings bieden privésanitair en -douches, gratis WiFi en andere zaken aan die het comfort verhogen.

Makkelijk contact

Veel campings beschikken tegenwoordig over goede restaurants, prachtige ruim opgezette speeltuinen, zwembaden en enthousiaste animatieteams. Daarnaast maak je op een camping makkelijk contact met anderen; fijn voor jou maar ook voor je kinderen. Door bij ons een ruime voortent (met aanbouw) of een luifel aan te schaffen creëer je al best snel ruimte om fijn in te vertoeven. Daarnaast wordt er tegenwoordig bij het aanschaffen van een caravan ook sneller een caravanmover of een airco aangeschaft.

Paar tientjes

Een nacht op een camping is goedkoper dan een nacht in een hotel, zeker in het laagseizoen. Je hebt je eigen vervoermiddel bij je, dus je hoeft geen auto te huren, en als je je fietsen meeneemt op de caravan door middel van een fietsendrager, hoef je ook geen fietsen te huren. Je kunt kamperen zo duur (of goedkoop) maken als je zelf wilt; vaak zijn kampeerplekken voor een paar tientjes te boeken. Met kamperen met de caravan ben je bijna altijd in de natuur. En dat is met hotels, appartementen en vakantiehuizen lang niet altijd het geval! Maar het dichtstbijzijnde dorp of stad is ook nooit ver weg. Een caravan biedt dus ‘het beste van twee werelden’!

Deel de kosten

Voor een eerste keer zou ik je echter wel aanraden om voor een echte camping te kiezen, zodat het contrast met de faciliteiten thuis niet al te groot is. Nederland alleen kent al zo’n 2.000 campings, maar je kunt natuurlijk ook gewoon de grens over gaan! Samen een caravan aanschaffen komt ook steeds vaker voor. Ik heb bij diverse klanten gezien dat vrienden of familieleden samen een caravan kopen. Het ene gezin pakt bijvoorbeeld de caravan het eerste deel van de zomervakantie en het andere gezin het tweede deel. Zo houd je de kosten voor een vakantie een stuk lager, omdat je de kosten voor de aanschaf en het onderhoud met elkaar deelt.

Altijd flexibel

Door de enorme vraag naar caravans houden deze ook hun waarde. Door de aanschaf van een caravan ben je ook altijd flexibel om op vakantie te gaan wanneer je maar wilt. Je kunt spontaan een weekend vertrekken zonder dat je lang van tevoren alles hoeft vast te leggen. En hoe lekker is het als je in ‘eigen’ bed en spullen kan vertoeven zonder dat er in een gehuurde accommodatie tig mensen voor jou zwetend in hetzelfde bed hebben vertoeft!

Bekijk het aanbod

Door de enorme vraag van jonge gezinnen naar caravans hebben wij ons gespecialiseerd in stapelbedcaravans met diverse mooie indelingen en in verschillende prijsklassen van ons mooie kwalitatieve merk LMC. Onze caravans zijn direct leverbaar en je koopt de caravan altijd met 1 jaar BOVAG garantie. Voor de oudere doelgroep hebben wij eveneens een ruim assortiment caravans staan die ook direct leverbaar zijn. Wij hebben nu een speciale actie op onze prachtige Tandero en Musica Serie van LMC. Kom naar onze showroom en vraag naar deze speciale actie.”

Theo Stet Caravans vind je aan de Pascalstraat 16 in Heerhugowaard. Meer info vind je op www.theostetcaravans.nl.