Negentig aanmeldingen voor Koninklijk Concertgebouw Concours

REGIO – Negentig jonge muziekmakers uit Noord-Holland hebben zich aangemeld voor het Koninklijk Concertgebouw Concours. De kinderen spelen onder meer piano, viool, dwarsfluit, maar ook zang, percussie en harp zijn vertegenwoordigd. In totaal zijn er 260 aanmeldingen. Dit is een record voor de muziekwedstrijd van Het Concertgebouw die dit jaar zijn 15de editie viert.

De aanmeldingen zijn dit jaar heel divers. De kinderen komen uit heel het land, sommigen spelen al lange tijd een instrument, anderen nog maar net. Ruim 25 verschillende instrumenten en allerlei muziekgenres – van klassiek tot pop en jazz – zijn vertegenwoordigd.

Van alle aanmeldingen hebben honderd kinderen meegedaan aan een speciale workshopdag en twaalf kinderen zaten in de halve finale. De finale vindt morgen plaats. De uiteindelijke winnaar krijgt een geldprijs, treedt op tijdens het Grachtenfestival en geeft een solo-optreden in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Nieuw dit jaar is de aanmoedigingsprijs voor een nog pril, maar veelbelovend talent.

De jury van de 15de editie van het Koninklijk Concertgebouw Concours bestaat uit dirigent Vincent de Kort (voorzitter) zangeres Izaline Calister, (jazz)violiste Julia Philippens, pianist en componist Thomas Beijer en Marco de Souza, oprichter Leerorkest & musicus.