Zelf een orgel bouwen, het kan!
Zelf een orgel bouwen, het kan! (Foto: aangeleverd)

Orgelfestival Kogerkerk met workshop en familieconcert

Uitgaan

KOOG AAN DE ZAAN - De Kogerkerk en het grote Flentrop orgel zijn erkende monumenten. De Stichting Vrienden van de Kogerkerk wil iedereen de kans bieden hiermee kennis te maken en ervan te genieten. Daarom wordt er zaterdag 1 april (geen grap) een orgelfestival gehouden in de Kogerkerk als manier om kinderen te laten zien, voelen en horen hoe mooi en bijzonder een orgel is.

In de Kogerkerk staan twee prachtige Flentrop orgels. Orgel- en pianodocent Bas Westerhof nam, samen met de Stichting Vrienden van de Kogerkerk, het initiatief om kinderen tijdens het Orgelfestival kennis te laten maken met het doe-orgel. Dit is een door Orgelkids ontwikkelde leskist van 128 onderdelen waarmee kinderen binnen een uur een echt werkend orgel in elkaar zetten. Orgelkids is met het doe-orgel inmiddels wereldwijd uitgegroeid tot een internationale beweging.

Workshop

In een workshop kan een groep kinderen samen een doe-orgel bouwen en er vervolgens op spelen. Kinderen leren hoe een orgel muziek voortbrengt en hoe je daar muzikaal en creatief mee kunt werken. De workshop is van 14.14 tot 15.15 uur voor kinderen van tien tot en met twaalf jaar. Aanmelden op vriendenkogerkerk@gmail.com, www.kogerkerk.nl of 06 - 412 96 818. Deelname is gratis. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Familieconcert

Van 16.00 tot 17.00 uur is er een familieconcert. De toegang is gratis, wel collecte na afloop. Het familieconcert is geïnspireerd op het verhaal Polle, de orgeljongen van Mensje van Keulen. Een muzikaal sprookje in taal en muziek. Muziek op het grote, majestueuze orgel én op het doe-orgel door Bas Westerhof, de vertelling door de Zaanse verhalenverteller Giovanni Masetti.

Afbeelding
Het Flentrop orgel van de Kogerkerk.