Neem zelf de regie over je nalatenschap. Dat doe je door op tijd een goed testament op te laten stellen.
Neem zelf de regie over je nalatenschap. Dat doe je door op tijd een goed testament op te laten stellen. (Stockfoto)

Maak je eigen erfwet!

KROMMENIE - "Denk op tijd na over je nalatenschap. Dat is niet altijd leuk, maar wel heel belangrijk. Natuurlijk kun je denken: “Maar de wet heeft toch al alles voor mij geregeld?” Bedenk dan wel dat de ideeën van de wetgever vaak niet bij je eigen situatie passen", aldus notaris Marcel Ten Brinke van het gelijknamige notariskantoor, Heiligeweg 93.

De wet regelt bijvoorbeeld niet wie je nalatenschap mag gaan regelen. Maar ook niet dat ondanks dat er al jaren geen contact meer is met een familielid, diegene niets van je kan erven. En heb je een samengesteld gezin? Dan zou het kunnen zijn dat je ex wel van je erft, maar je bonuskinderen niet. Over de mogelijkheid dat de “koude-kant” van de kinderen een deel kan opeisen kun je zelfs een boek volschrijven.

Allemaal hele normale dingen tegenwoordig, die het belangrijk maken dat je eigen erfwet laat schrijven. Daarmee neem je zelf de regie over je nalatenschap. Dat doe je door op tijd een goed testament op te laten stellen.

Meedenken

Bij notariskantoor Ten Brinke kunnen we ook nog met je meedenken over je digitale nalatenschap. Ook na je overlijden leef je namelijk op Facebook, Twitter, Linked-In, Instagram en andere social media gewoon door. Dat is vervelend voor je nabestaanden, maar kan ook andere problemen geven. Denk daarbij aan de digitale identiteitsfraude.

Als je het testament getekend hebt, hebt je zaken geregeld zoals je dat zelf wilt en heb jij bepaald wie er wel wat krijgt, wie het mag gaan regelen en ook wie niets krijgt en heb je ook nagedacht over de digitale erfenis. Op die manier schrijf je je eigen erfwet en heb, maar vooral ook houd je de regie over je erfenis!

Neem dus tijdig contact op om het te hebben over je eigen overlijden en je nalatenschap met Notariskantoor Ten Brinke. Dat kun je niet vroeg genoeg doen!

Meer informatie

Voor meer informatie: www.notaristenbrinke.nl