Blind Willow, Sleeping Woman is een betoverende animatiefilm voor volwassenen, gebaseerd op de magisch-realistische verhalen van Haruki Murakami.
Blind Willow, Sleeping Woman is een betoverende animatiefilm voor volwassenen, gebaseerd op de magisch-realistische verhalen van Haruki Murakami. (Foto: aangeleverd)

Filmprogramma De Fabriek

ZAANDAM - Deze films zijn in de speelweek 30 maart tot en met 5 april te zien in filmhuis De Fabriek, Jan Sijbrandsteeg in Zaandam:   

Het waargebeurde Till is gebaseerd op is het verhaal van Mamie Till Mobley's langdurige zoektocht naar gerechtigheid voor haar veertienjarige zoon, Emmett Till, die in 1955 op brute wijze werd gelyncht in Mississippi. Blind Willow, Sleeping Woman is een betoverende animatiefilm voor volwassenen, gebaseerd op de magisch-realistische verhalen van Haruki Murakami.

Burning Days is een Turkse thriller annex film noir over een rechercheur in een oververhit dorp. Het Zwitserse Last Dance geeft juist lucht. In deze komische feelgoodfilm geeftt een 75-jarige weduwnaar zich over aan een excentrieke choreografe en haar dansgroep.

Deze week ook een voorpremière, Empire of Light van Sam Mendes die eerder onder meer American Beauty en James Bonds Skyfall regisseerde. In deze film schittert Olivia Colman als de manager van een bioscoop in een Engelse kustplaats in de jaren tachtig.

Ook alvast in het persbericht op twee specials die volgende speelweek en de week daarop plaatsvinden: The Royal Ballet: Assepoester en nieuwe Music & Movie Night rond de release van het nieuwe album van Metallica.

Zie voor meer informatie www.de-fabriek.nl

Scene uit Till.