Stichting Myosotis Westland won in 2021 de publieksprijs.
Stichting Myosotis Westland won in 2021 de publieksprijs. (Foto: Gemeente Westland)

Aanmelden voor vrijwilligersprijs WestlandHart geopend

Algemeen

Gemeente Westland is op zoek naar kanshebbers voor de Vrijwilligersprijs WestlandHart. Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan vrijwilligersorganisaties. Vanaf 1 maart kan er weer genomineerd worden.

Wethouder Barend Rombout vindt het belangrijk om deze organisaties de aandacht te geven die zij verdienen. “Het WestlandHart is inmiddels een traditie geworden. Het is mooi om te zien wat we in Westland allemaal bereiken met de hulp van vrijwilligers. Alle organisaties en verenigingen waar vrijwilligers actief zijn, kunnen in aanmerking komen voor de vrijwilligersprijs. Afgelopen jaar zijn er vier mooie organisaties genomineerd. Ik ben benieuwd welke organisaties er dit jaar worden aangemeld.”

De inwoners van gemeente Westland kunnen organisaties uit Westland aanmelden om kans te maken op de prijs. De vakjury nomineert uit al deze aanmeldingen vier organisaties. Hierbij wordt gekeken naar het afgelopen jaar. Wat hebben de organisaties gedaan? Wat hebben zij ondernomen waardoor zij eruit springen op het gebied van vrijwilligerswerk?

De vier genomineerde organisaties ontvangen ieder een geldbedrag van € 2.500 en een promotievideo. Uit deze vier organisaties kiest de jury een winnaar én kiezen de inwoners van Westland een winnaar. Deze twee winnaars ontvangen het kunstwerk WestlandHart.

Iedereen kan tot en met zondag 26 maart een vrijwilligersorganisatie aanmelden via www.westlandhart.nl.