Westlandse brouwers Ad Zwinkels en Marty Olsthoorn tonen hun ZWOL Krijtwit witbier.
Westlandse brouwers Ad Zwinkels en Marty Olsthoorn tonen hun ZWOL Krijtwit witbier. (Foto: PR)

Nieuw Westlands witbier als eerste te proeven in Monster

Algemeen

Nu de eerste lentezon weer op onze regio schijnt is het voor tuinders de hoogste tijd om hun kassen te laten krijten en zo het gewas te beschermen. Een nieuw Westlands biertje is hiernaar vernoemd: de ZWOL Krijtwit.

Krijtwit is het vijfde bier van Westlandse Bierbrouwerij ZWOL. Brouwer Ad Zwinkels is trots op zijn creatie: “De Krijtwit is een witbier in Belgische stijl, maar we hebben er onze eigen twist aan gegeven. Als je bieren als een Hoegaarden of IJwit kunt waarderen, ga je deze zéker lekker vinden.” De brouwers houden rekening met de Westlandse klandizie. Collega brouwer Marty Olsthoorn: “We horen van veel Westlanders dat ze graag bier drinken met een beperkte hoeveelheid alcohol. De Krijtwit is slechts 4,5%, dus je kunt er op het terras prima een paar drinken zonder dat je je zorgen hoeft te maken of je nog wel thuiskomt.”

Opnieuw geeft ZWOL haar bier een typisch Westlandse naam. Zwinkels: “Onze Barre Mannen IPA, Zuipschuit Blond, Laikt Me Sterrek Tripel en Afterbakkie Stout worden niet alleen in het Westland, maar ook daarbuiten steeds populairder, mede dankzij de leuke namen die een verwijzing zijn naar het biertype én naar de regio. Typische Westlandse woorden of gezegden zijn er genoeg en geven ons nog voldoende inspiratie voor nieuw te brouwen biersoorten.”

ZWOL Krijtwit wordt zaterdag 11 maart geïntroduceerd en is verkrijgbaar bij vrijwel alle Westlandse slijterijen. Wie als eerste het nieuwe bier wil proberen kan op zaterdag 11 maart vanaf 12.00 terecht bij Mitra Monster waar de brouwers zelf aanwezig zijn om je laten proeven.