Rick Ravensteijn maakte elf treffers.
Rick Ravensteijn maakte elf treffers. (Foto: Paul Vis Sr.)

Heren Quintus verslaan WHC/Hercules

Sport

Een goed gevulde zaal met supporters zag de handbalheren van Quintus een snel voorsprong nemen op WHC/Hercules. Het combinatieteam moest zaterdag 4 maart hun meerdere erkennen in de Heulse heren.

In minuut 8 stond het 5-2. Quintus had nog wat goed te maken tegen de van oorsprong Rijswijkers vanwege verlies in de uitwedstrijd .Via 10-6 haverwege het eerste deel vocht Hercules zich terug met knappe combinaties en ging men met een 17-17 op het scorebord rusten. Na de thee ging het lang gelijk op, maar in minuut 45 bij de stand van 24-21 kwam Quintus los van hun tegenstander op basis van conditie en ervaring. Bij het eindsignaal gaf het scorebord een stand van 32-26 aan.

Het duel werd ontsierd door veel tijdstraffen - dus strafworpen over en weer - met zelfs een keer direct rood. Quintus blijft door de winst meedraaien in de top drie van de eredivisie, mede daar Hellas kostbare punten bij Aalsmeer lieten liggen. Uitblinkers waren beide Heulse doelmannen en Rick Ravensteijn met 11 treffers, Troy Oranje en Rene de Bakker met viermaal een bollend net.