Alle prijswinnaars gingen op de foto met sponsor Wouter van Dalen en de organisatoren Jan en Ard Dekker.
Alle prijswinnaars gingen op de foto met sponsor Wouter van Dalen en de organisatoren Jan en Ard Dekker. (Foto: PR)

Abel Drenthen is Naaldwijks schoolschaakkampioen

Sport

Abel Drenthen van Het Galjoen uit Den Hoorn werd vrijdag 3 maart jl. wederom Naaldwijks Schoolschaak Kampioen (NSK). Bij de middenbouw werd Jack van Veelen van De Regenboog uit Naaldwijk verrassend kampioen. Totaal waren er 57 deelnemers in de Ontmoetingskerk in Naaldwijk bij het 45e NSK voor jeugd t/m 12 jaar die woont of op school gaat in Westland, Hoek van Holland of Midden-Delfland.

In de bovenbouw speelden 32 scholieren. Abel Drenthen ontving van Wouter van Dalen van ADNU Adviesgroep de wisselbeker en een prijs om te houden. Hij zit pas in groep 6. Datzelfde geldt voor nummer twee Aaron Brunner van de Prins Mauritsschool in De Lier. Nummer drie werd Sven Wink uit groep 3 van de EWMM in Monster. Vorig jaar was Sven bij het NSK kampioen middenbouw geworden. Kampioen in groep 2 werd Nick Donokarijo, in groep 3 Mikhail Yurtaev en in groep 4 Milan van Hulzen.

Bij de middenbouw (25 spelers) werd Jack van Veelen van De Regenboog kampioen, voor Steven Broch en Pim Zuidgeest van de Joannesschool in Naaldwijk. Kampioen in groep 2 werd Levi Haaring en in groep 3 Max van der Toorn.

Serra Ritoe en David Verdouw wonnen bij de verloting een boek van Simon de Schaker en iedereen ontving een schaaksleutelhanger en een consumptie. Alle groepsleiders ontvingen bloemen en gingen met de drie prijswinnaars van de zeven groepen op de foto. Daarna werd een foto gemaakt van alle prijswinnaars met Wouter van Dalen en de organisatoren Jan en Ard Dekker. Zie voor uitslag en foto’s www.westlandschaakt.nl.

Sven Wink (in het midden) werd derde.