V.l.n.r.: voorzitter KMRD de heer Gunning, mevrouw A. den Hertog, de heer Y. van den Dop, de heer N. van Bergeijk, de heer H.J. van Dijk, de heer D.J. de Bruin, de heer M.D. Tyrrell en burgemeester Arends.
V.l.n.r.: voorzitter KMRD de heer Gunning, mevrouw A. den Hertog, de heer Y. van den Dop, de heer N. van Bergeijk, de heer H.J. van Dijk, de heer D.J. de Bruin, de heer M.D. Tyrrell en burgemeester Arends. (Foto: Thierry Schut)

Bronzen penning voor redders drenkeling in Wateringen

Algemeen

Op maandag 6 maart is de bronzen penning met bijbehorende oorkonde van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen heeft (KMRD) door burgemeester Bouke Arends uitgereikt aan de heer M.D. Tyrrell uit Wateringen, de heer Y. van den Dop uit Wateringen, de heer D.J. de Bruin uit Meteren, de heer H.J. van Dijk uit Asperen, de heer N. van Bergeijk uit Geldermalsen en mevrouw A. den Hertog uit Delft.

De KMRD heeft deze bekroning toegekend omdat zij levensreddend hebben opgetreden op donderdagavond 6 oktober 2022 en hierbij een automobilist uit een te water geraakte auto aan de Dorpskade in Wateringen hebben gered. Een van de redders zag op een donkere avond een auto naar rechts zwenken en in het water belandden. Hierop is direct actie ondernomen door het water in te gaan. Na enige tijd lukte het om een persoon uit de auto te halen. Samen met andere redders die inmiddels het water ingegaan waren is het gelukt om de drenkeling uit het water te krijgen. Daar vond door een omstander ook reanimatie plaats, waarna de hulpdiensten het overnamen.