Al 12,5 jaar maakt de stichting met name voor kinderen tandzorg mogelijk in Gambia.
Al 12,5 jaar maakt de stichting met name voor kinderen tandzorg mogelijk in Gambia. (Foto: Westland4Gambia)

Westland4Gambia viert jubileum bij Jeu de Boules Naaldwijk

Op zaterdag 25 maart organiseert Stichting Westland4Gambia een jubileumfeest ter ere van haar 12,5 jaar bestaan.

Met een buffet met Gambiaans tintje, jeu de boules-wedstrijden voor de nodige ontspanning en een veiling onder de bezielende leiding van Alphons de Wit hoopt de stichting geld in te zamelen voor de continuïteit van de werkzaamheden in Gambia.

Al 12,5 jaar maakt de stichting met name voor kinderen tandzorg mogelijk in Gambia. De eerste tandzorgauto was operationeel van 2013 tot 2019. De vervanger die in 2019 naar Gambia is gebracht rijdt het hele jaar door (met uitzondering van het regenseizoen) 22 scholen af om de kindergebitjes te behandelen en uitleg te geven over preventie. Een tweede team van een tandarts en assistent wordt binnenkort operationeel, zodat ook de vaste praktijk vaker bemand kan gaan worden. Bovendien heeft de apparatuur en het wagenpark regelmatig onderhoud nodig.

Prijzen

Met de veiling van 25 maart zijn diverse prijzen te winnen, waaronder een rondvlucht boven het Westland, een les in een vrachtwagen of bus, witgoed, bonnen voor een etentje en nog veel meer. De toegangskaarten zijn te koop via www.westland4gambia.nl.