Van Leeuwen was een van de drijvende krachten achter Radio Westland.
Van Leeuwen was een van de drijvende krachten achter Radio Westland. (Foto: PR)

Avond over Radio Westland en Tarantula

Herinnert u zich deze nog? Het was een veelgehoorde kreet op illegale piratenzenders in de jaren 80. Het gaat zeker op voor Nic van Leeuwen van Tarantula en Radio Westland.

Hele generaties zag hij vanachter zijn platenspeler voorbij komen. Het leverde een schat aan ervaringen, anekdotes en herinneringen op. Dat alles komt terug in de boeiende film die over Van Leeuwens muzikale leven zijn gemaakt: ‘de eerste muziekpionier van het Westland’. De film wordt op zaterdag 11 maart vertoond in Fata Morgana in Monster met aansluitend een feestavond waarbij Van Leeuwen zelf achter de draaitafel kruipt.

Nostalgie

Met de film ‘de eerste muziekpionier van het Westland’, laat documentairemaker Angelo Damen weer van zich horen. Zijn film ‘de laatste kouwe tuinder van het Westland’ draait bijna 4 jaar na de première nog steeds in de Westlandse zalen. Damen weet als geen ander het gevoel van nostalgie vast te leggen en een persoonlijk inkijkje te geven in het leven van zijn hoofdpersonen. De film is een ‘must’ voor iedereen die ooit bij Oikos, Velo of waar dan ook een avond van de Tarantula drive-in show bezocht of gekluisterd aan de radio zat om te luisteren naar het illegale Radio Westland.

Van Leeuwen (74 jaar) was een van de drijvende krachten achter Radio Westland (1978-1982) en drive in discotheek Tarantula (1969-heden). Want geïnspireerd door de zeezenders ging een groep van 6 jongens muziek draaien bij onder meer Soos '67 , De Ark, Relax en het Binnenhof. Vanuit de sociëteiten groeide Tarantula, de eerste in zijn soort in het Westland, als kool. Overal was het publiek weer anders. Maar muziek was een prachtig bindmiddel dat ook zijn werk deed vanaf eind jaren '70 toen de illegale radiozenders in het Westland furore maakten. Vanuit een caravan in een tuindersschuur werd door Van Leeuwen die zich Will Stewart noemde, met collega dj's radio gemaakt; radio Westland. De zender werd een onderdeel van een generatie die elkaar in het weekend vooral op schuurfeesten, de kroeg en bij Tarantula ontmoette.

De film is één lange ‘trip down memory lane' voor iedereen die in de jaren ’60 tot ’80 opgroeide.

Zaterdag 11 maart is de film te zien in Fata Morgana, Choorstraat 99 in Monster. Aanvang: 20.30 uur. Zaal open 20.00 uur. Entree € 12,50 (inclusief kop koffie/thee). Kaarten reserveren via Nico Meijer: 06-30125205 of nico@fata-monster.nl Na de voorstelling is er een feestavond met Nic van Leeuwen achter de draaitafel.


West Media mag, in samenwerking met Fata Morgana en Angelo Damen 3 x 2 vrijkaarten weggeven. Mail jouw mooiste Tarantula-herinnering o.v.v. 'Tarantula' naar actie@uitgeverijwestmedia.nl en wie weet win je!