Een evenwichtige partij voor de Lierse schakers

Op maandagavond 27 februari werd bij de Lierse Schaakvereniging de 23e ronde van dit seizoen gespeeld. 

In de wedstrijd tussen Jan Tamerus en Remco Trompetter was sprake van een evenwichtige beginstelling. Beiden probeerden de lichte stukken goed te positioneren. Beiden kregen een halfopen lijn, maar beiden zorgden dat de ander daar geen voordeel mee kon bereiken. In het centrum van het bord was het een hele drukte van pionnen en stukken, waar gevaarlijke combinaties mogelijke leken. Zover kwam het niet, het kwam tot afruil. Jan bereikte een stelling waarbij hij een losse pion onder vuur kon nemen. Remco verdedigde bekwaam. Jan zocht naar winstmogelijkheden maar kon die niet vinden. Toen Remco remise aanbood nam Jan het aan.

Wim van der Wel maakte in de 8e zet een fout in zijn partij tegen Sander de l’Ecluse. Sander kon hierdoor een loper winnen en gelijk beginnen met aanvallen. Op de 18e zet werden de dames geruild en daarna kon Wim niet meer aanvallen en gaf hij het op de 31e zet op.

Stand na ronde 23: 1. Kees van Toor, 2. Adriaan Verduijn, 3. Gerard Stolze.

De Lierse schaakvereniging speelt op maandagavond in ’t Centrum, Hoofdstraat 100 in De Lier. De senioren spelen vanaf 19.45 uur en de jeugd van 18.30 tot en met 19.30 uur. Iedereen is welkom om eens langs te komen en een partijtje te spelen.