Diaken Walter Burgering deed eerder al een keer mee aan Team Westland.
Diaken Walter Burgering deed eerder al een keer mee aan Team Westland. (Foto: PR)

Diaken fietst ‘Rondjes om de kerk’ voor het Goede Doel

Diaken Burgering gaat weer rondjes om de kerk fietsen voor Team Westland. De vorige deelname aan het Westlandse fietsevenement voor het goede doel is de Wateringse diaken van de St. Elisabethparochie goed bevallen. Vandaar dat hij dit jaar weer een weekje vrij heeft genomen om op 21 juni deze bergreus te beklimmen.  

Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Team Westland organiseert Diaken Burgering enkele sponsoractiviteiten, te beginnen op zaterdag 11 maart met het bekende ‘Rondje om de kerk’. Diaken Burgering fietst drie keer - samen met andere vrijwilligers - een route van 8,5 kilometer tegen betaling van € 5 per persoon. Hierbij worden de twee kerken van de St. Elisabethparochie in Wateringen aangedaan én de St. Andreaskerk in Kwintsheul. De start is om 12.00 uur bij de St. Jan de Doperkerk aan de Herenstraat 162, Wateringen.

Het parochiebestuur heeft voor Diaken Burgering de Josephkerk en het parochiezaaltje De Kolenkit ter beschikking gesteld om een paar bijeenkomsten te houden. Zaterdagavond 25 maart: optreden van Vinnies Vice, zondagmiddag 19 april: workshopmiddag, zaterdagavond 6 mei: kerkenveiling en op 27 mei een Musical Sing a long.

En ook dit jaar biedt zijn vrouw, Lidy Burgering, workshops aan ‘Schilderen á la Bob Ross'. In groepjes van drie personen kunnen deelnemers in 4 uur tijd een mooi landschapsschilderij creëren in winter- of lentesfeer. Aanmelden kan via burgering@rkwestland.nl. Deelname kost € 35 per persoon.