Doelman Jari Puister had in de topper tegen DSO twee keer het nakijken. VELO zag na de vierde nederlaag van het seizoen de achterstand oplopen tot vijf punten.

Achterstand VELO loopt op na nederlaag bij DSO

Het gepromoveerde DSO gaat trots aan de leiding in de eerstse klasse B en met nummer drie VELO als tegenstander beloofde het weer een spannende wedstrijd te worden in Zoetermeer. VELO pakte eerder dit seizoen thuis met 1-0 de overwinning, maar in de return was het gastheer DSO dat met 2-0 de drie punten kon bijschrijven. Voor VELO is zo de achterstand opgelopen tot 5 punten. Die Haghe, dat met 1-3 de baas bleef over Valken'69 is op één punt de eerste achtervolger van DSO.
VELO zocht in de beginfase meer de aanval. Doelpogingen van Delano Vogel (schot geblokt), Ricky van Mierlo (inzet net naast), Mart Dubbeld (kopbal net voor doellijn weggekopt door Jeffrey Aarts) en Irshan Jagbandhan (schot geblokt) hadden niet het gewenste resultaat. Behoudens een schot van Geert Koren, hoog over het doel, was DSO in die fase aanvallend niet echt gevaarlijk.
Halverwege de eerste helft toch de niet verwachte voorsprong voor DSO. Een verre vrije trap van spelmaker Joep Roovers over de VELO-defensie kwam voor de voeten van de gevaarlijke Tim Ceder die zijn inzet via de binnenkant van de tweede paal in het doel zag gaan, 1-0. VELO appelleerde voor buitenspel, maar de vlag van de assistent-scheidsrechter bleef omlaag en ook het consult van arbiter Van Elswijk bij zijn assistent veranderde nietss. Na een half uur weer een vrije trap van Joep Roovers, maar deze keer werd VELO-doelman Jari Puister niet verrast en werd de ruststand 1-0.
In het begin van de 2e helft twee doelpogingen van VELO via Joey Kouters, gepakt door DSO-doelman Sven Wolsheimer. Bij DSO zag Geert Koren een vrije trap gekeerd worden door Jari Puister. In de 54e minuut kreeg VELO een nieuwe domper te verwerken. Een vrije trap kwam in het doelgebied bij de te vrijstaande Timo Reinhardt die met deze kans wel raad wist en de bal buiten bereik van doelman Jari Puister in de verre hoek plaatste: 2-0.
VELO had ruim een half om in deze stand nog verandering te brengen en zocht weer met veel energie de aanval. Wederom meerdere doelpogingen van VELO van Joey Kouters, Ricky van Mierlo, Mart Dubbeld, Roderick Meinema en Mo Özdemir, maar de precisie ontbrak om succes te boeken.
Zaterdag speelt VELO thuis tegen Forum Sport, de nummer vijf van de ranglijst.