Debutant Dion Lemckert (rechts) brengt Lyra op 3-0.
Debutant Dion Lemckert (rechts) brengt Lyra op 3-0. (Foto: Hans Wustefeld)

Lemckert debuteert met treffers

Lyra nam met 4-0 ruim afstand van Zuid West Den Haag na een weinig imponerend duel tegen een weinig imponerend tegenstander, nagenoeg zeker van degradatie naar de vierde klasse. Lyra begon hoopvol aan de wedstrijd, kreeg volop kansen, maar verzilvering van de mogeliijkheden bleef lang achterwege. Pas halverwege het eerste deel vond Tom van Os het gaatje uit een scrimmage na een corner en opende de score. Op slag van rust verdubbelde Thom Kuyvenhoven het verschil: 2-0.
Na rust werd er volop gewisseld. Jonathan van der Schee, Larry Paauwe en Thom Kuyvenhoven werden naar de kant gehaald voor Thimo Vijverberg, Bryce de Boo en Dion Lemckert, die als debutant 3-0 voor zijn rekening nam. Roy van der Sar en Marc den Toom werden vervolgens gewisseld voor Julian du Chatenier en Jari van Dijk. Met zijn tweede treffer gaf Dion Lemckert de overwinning extra glans. zaterdag speelt Lyra de uitwedstrijd in Den Haag tegen Laakkwartier en wil de tweede plaats in handen houden.