Vreugde en berusting in één beeld gevangen. De doelman van Nootdorp weet zich verslagen en Steyn de Bruijn juicht al voordat de bal de doellijn is gepasseerd. (Foto: Koos Ophorst)

Honselersdijk slaat met zege weg omhoog weer in

S.V. Honselersdijk verslaat op DE Strijphorst SV Nootdorp met 5-0 en pakt drie belangrijke punten. De ploeg van André Lourens is nu opgeklommen naar de 8e positie op de ranglijst.

S.V. Honselersdijk miste een aantal basisspelers om verschillende redenen. Desondanks speelde S.V. Honselersdijk een zeer verdienstelijke wedstrijd en kwam het tegen Nootdorp nauwelijks in gevaar. Grotendeels bepaalden de oranjehemden het spelbeeld wat de verdienste was van het gedisciplineerde spel van de Dijkenaars.

Het was Nootdorp dat fanatiek uit de startblokken kwam en S.V. Honselersdijk trachtte vast te zetten op eigen helft. Maar bij de eerste de beste uitval van de thuisploeg ging de verdediging van Nootdorp in de fout. Uit een voorzet van Lars Ammerlaan was het Vincent Komeijn die de bal terugspeelde op zijn doelman Casper Catsburg, die de bal oppakte. Scheidsrechter Greveling floot dan ook voor een terechte indirecte vrije trap voor S.V. Honselersdijk. Joey Valstar tikte de bal breed op Steyn de Bruijn. In eerste instantie werd de bal op de doellijn gered, maar de rebound van Joey Valstar was wel raak:1-0. Een heerlijke voorsprong, maar even later toch even een domper. In een duel op de achterlijn raakte Joey Valstar ernstig geblesseerd en moest vervangen worden door Daan van Elswijk. S.V. Honselersdijk had na een minuut of 10 de verdediging weer op orde en kreeg kansen om de voorsprong uit te breiden. Na een half uur spelen was het opnieuw raak. Uit een corner van Brian Valstar kopte Brent Gardien feilloos binnen: 2-0. Een terechte voorsprong die voor het rustsignaal nog groter had kunnen uitvallen, maar twee uitgelzen mogelijkheden waren aan Lars Ammerlaan niet besteed.
Al vlot in de tweede helft was het opnieuw raak voor S.V. Honselersdijk. Na een bal over de verdediging van Nootdorp was Brian Valstar de verdedigers te snel af en scoorde met een lobje 3-0. De verdediging van Nootdorp was even de draad kwijt want in de 52e minuut werd deze te kijk gezet. Een knappe actie van Steyn de Bruijn gevolgd door een een-tweetje met Lars Ammerlaan, bracht De Bruijn alleen voor de keeper. Met een mooie beweging werd de doelman omspeeld en was 4-0 een feit. Het toetje van de wedstrijd volgde kort voor tijd. Vince van Hagen onderbrak een uitval van Nootdorp onderbrak en stuurde Steyn de Bruijn op avontuur. Na een knappe solo werd de ingevallen doelman omspeeld en kwam 5-0 op het scorebord.