Bas de Brabander in fel duel voor de koploper.
Bas de Brabander in fel duel voor de koploper. (Foto: RONHEINENFOTOGRAFIE)

Ongeslagen status wordt tot 15 duels verlengd door SC Monster

Het eerste kokrondje moest nog worden volgemaakt, of Lloyd Rhijnsburger had voor MVV'27 al gescoord tegen SC Monster. De tweede kans van de wedstrijd was ook voor de bezoekers, maar na een volley belandde de bal in de handen van doelman Broch. Thijme van der Arend leverde de assist voor de gelijkmaker in de verre hoek van spits Jordi van Maanen. Bij rust was het nog steeds 1-1.
Na rust een redelijk zelfde spelbeeld. Sportclub Monster probeerde aan te vallen, maar werd door het fysiek sterke MVV '27 steeds opgevangen. De beste mogelijkheid voor SC Monster was in de 90e minuut. Een voorzet werd door Van Maanen ingekopt, maar de lat zorgde voor opluchting aan de kant van MVV'27. In blessuretijd was het ook nog oppassen geblazen, want een corner van MVV '27 ging nog gevaarlijk voor het doel langs.