Theebukker-voorzitter Hans Schelling overhandigt het eerste exemplaar aan burgemeester Bouke Arends.
Theebukker-voorzitter Hans Schelling overhandigt het eerste exemplaar aan burgemeester Bouke Arends. (Foto: PR CV De Theebukkers)

Eerste Theebukker voor burgemeester Arends

Algemeen

De Lier maakt zich op voor carnaval 2023. Alle voorbereidingen voor de feesten en de carnavalsoptocht op 18 februari, het traditionele hoogtepunt, zijn in volle gang. De kaartverkoop voor de verschillende evenementen is ook gestart.

Carnavalsvereniging De Theebukkers geeft jaarlijks aan de vooravond van de activiteiten een programmablad uit met de laatste ontwikkelingen uit ’t Bukkersgat, het programma en leuke weetjes. Ieder jaar wordt het eerste exemplaar aan een prominente Westlander aangeboden. Dit keer viel de eer te beurt aan burgemeester Bouke Arends, die het programmablad uit handen van voorzitter Hans Schelling mocht ontvangen. Tevens werd hij verrast met het laatste jubileumboek van de Theebukkers, met daarin een bloemlezing uit de 70-jarige historie van Westlands oudste carnavalsvereniging.

Burgemeester Arends gaf aan vereerd te zijn en roemde de Theebukkers om hun inzet om het stukje Westlands cultureel erfgoed in stand te houden na twee jaar stilte in verband met de corona-pandemie. Een bezoekje aan het feestgedruis in het carnavalsweekend stelde de burgervader de delegatie van de Theebukkers alvast in het vooruitzicht.

Het carnaval in De Lier gaat weer los vanaf vrijdag 17 februari. De Theebukkers zijn in de periode van 10 tot 21 februari op veel gebieden actief en bezoeken dan scholen, het Westerhonk en de Lierse senioren. Diverse feesten worden gevierd in sportcentrum Vreeloo en evenementenlocatie de Rank.

Ga voor meer informatie naar www.theebukkers.nl.