Afbeelding
(Foto: Pexels)

Fonds 1818 deelt in 2022 circa € 480.000 uit in Westland

Algemeen

Een groen schoolplein, Westland On Stage, activiteiten voor ouderen, investeringen voor gehandicapten: wie door Westland rijdt, ziet al jarenlang allerlei sociale projecten die mede met het geld van Fonds 1818 zijn opgezet. Dat was in het jaar 2022 niet anders. In totaal ging er bijna een halve ton naar de Glazen Stad.

In 2022 ging een totaalbedrag van circa 480.000 euro naar de gemeente Westland. Hiervan is 309.350 euro toegekend op 41 aanvragen van maatschappelijke organisatie en bewoners uit Westland. Daarnaast hebben zestig Westlandse koren en muziekverenigingen een eenmalige bijdrage van 1.000 euro ontvangen als stimuleringsbijdrage na corona. Ten slotte is er circa 111.000 euro naar Westland gegaan vanuit regionale projecten en programma’s die mede ten goede komen aan Westland, zoals Koren zingen voor Ouderen, Buddy Netwerk, Vitalis en ondersteuning door de SESAM Academie. 

De drie ton voor Westland zijn onderdeel van het totale bedrag van € 10,2 miljoen dat Fonds 2022 doneerde in de 19 gemeenten waar Fonds 1818 actief is. Waar moeten we dan zoal aan denken? Fonds 1818-directeur Sanne ten Bokkel Huinink: “Aan ruim driehonderd organisaties die het dichtst bij ons staan en die we in de afgelopen jaren al steunden, hebben we aangeboden om deze winter een deel van hun extra energiekosten te betalen. Ook maken we het deze maanden mogelijk dat een groot aantal buurt- en wijkorganisaties hun gebouwen kunnen opknappen en verduurzamen. Eén van de Westlandse locaties die hier gebruik van maakt, is buurthuis De Kastanjehof in Kwintsheul. Zo houden de organisaties zich hopelijk staande, vinden zij de oplossingen om op eigen kracht verder te gaan én kunnen zij hun energie blijven steken in al die mooie projecten die wij zo graag steunen met donaties.”

Hieronder een overzicht van de donaties door Fonds 1818 aan Westlandse projecten: