De vernieuwde Vredekerk van binnen.
De vernieuwde Vredekerk van binnen. (Foto: PR)

Veel belangstelling voor vernieuwde Vredekerk

Een volle kerk, kerkgangers die op de gaanderij plaats moesten nemen en ds Lennart van Berkel die de kerk als 'huis van de ziel' typeerde. De vernieuwde Vredekerk in De Lier werd vorige week in stijl geopend.

Na maanden van verbouwen - waaraan meer dan 3000 vrijwilligersuren is besteed - mag het resultaat er zijn. Velen waren ervan getuige tijdens de eredienst en erna. Zij zagen dat in het middendeel de kerkbanken waren vervangen door stoelen, geplaatst op een tapijt. Aan de zijden van de Emmastraat en de Hoofdstraat zijn de kerkbanken behouden. En aan de Koningin Wilhelminastraatzijde is in de kerkzaal een ontmoetingsruimte gecreƫerd met zitbanken en statafels. Ook is er nu een toilet bij de hoofdingang aan de Hoofdstraatzijde.

Na afloop van de dienst bleek dat er meer mensen nableven voor ontmoeting en gesprek dan dat de koffieketels aankonden. Uiteindelijk was er voor iedereen een drankje en een hapje en werd er genoten van het samenzijn en het napraten in de vernieuwde Vredekerk.

De Protestantse gemeente in De Lier wil met de verbouwing toekomstbestendig zijn en een grotere doelgroep aanspreken. Voor jong en ouder. Een huis voor de ziel voor mensen van de huidige en de komende tijd. Niet alleen ouderen, maar ook de middengeneratie, gezinnen en de jeugd. In het kader daarvan werd onlangs ook de Domkerk grondig vernieuwd.