Lierse schakers spelen weer gelijk

Op dinsdag 24 januari vertrok het tweede team van de Lierse Schaakvereniging naar Den Haag om hun vierde bondswedstrijd tegen DD 5 te spelen.

Sandra van den Berg had het moeilijk. Haar tegenstander ging vol in de aanval, maar Sandra kon materiaal verlies voorkomen. Na tactisch afruilen won ze een pion, die uiteindelijk promoveerde naar een dame, waardoor de winst haar niet kon ontgaan.

Ruud van Heyningen slecht uit de opening en moest veel zetten doen om stabiel te blijven. Pieter Joosten bleef echter aanvallen. Lang zat er een penning in, maar Pieter speelde het netjes uit. Sander de l’Ecluse begon met een aanval in het centrum. Na het afruilen van veel stukken begon zijn tegenstander met veel aanvallen en Sander moest hierdoor veel verdedigen. Uiteindelijk stond Sanders koning vast en moest hij opgeven. Rolan van der Lucht zette zijn tegenstander vast en dreigde een loper te winnen. Zijn tegenstander maakte een blunder en na twee schaakjes won Rolan een dame. Waarna zijn tegenstander het op gaf. In de partij van Wim Krosschell kwam hij met een kwaliteit achter uit de opening. Zijn tegenstander verspeelde die voorsprong echter, maar had wel een vrije pion de tot dame promoveerde. In het eindspel wist Sjoerd nog een dame te halen en won de partij. Op het laatste bord speelde Jan Dirk Stoorvogel een moeilijke partij. Zijn tegenstander speelde erg sterk, maar na 42 zetten wist Jan Dirk de partij naar zich toe te trekken.

Voor de derde keer op rij speelde Lierse 2 gelijk. Met een half bordpuntje achter staan we nu nog steeds op de derde plaats in de vierde klasse HSB.