Afbeelding
(Foto: )

Honderdste competitietreffer voor Frank Broos

Er gebeurde weer genoeg op en rond de velden het afgelopen weekeinde en helaas lang niet altijd even positief. De Westlandse clubs hadden zelf geen invloed op de gebeurtenissen.

Meest in het oog springend was het staken van de wedstrijd Alcides-Westlandia in de vierde divisie A van het zondagvoetbal. Het duel werd bij een 2-3 stand in het voordeel van Westlandia rond de zeventigste minuut afgebroken, omdat de trainer van Alicides na de 2-3 van Sergi Roeleveld uit frustratie met een stoel smeet en hierbij de grensrechter raakte. Geen afkoelingsperiode en daarna weer vervolgen om Westlandia een nieuwe rit naar Meppel te besparen, maar definitief staken, zo besloot scheidsrechter Arthur Midden uit Wolfheze.  Alcides speelde na een tweede gele kaart voor Joy Okenge all met 10 man.  De voetballer ziet even later nogmaals rood. Hij zou scheidsrechter Midden voor racist hebben uitgemaakt.

Een blessure aan zijn kuit dwong scheidsrechter Ron Wolf om Berkel-HVC'10 in de tweede klasse E bij een 1-3 stand na 65 minuten voortijdig af te sluiten. De thuisclub gaf geen fiat om Remco Hill, voorzitter van HVC’10 én officieel scheidsrechter van de KNVB het duel te laten vervolgen.

In de derde klasse B wilde Madestein op eigen veld in de rust niet verder tegen Lyra. De thuisclub was met maar 9 spelers van start gegaan en Lyra liet te score tot aan de pauze oplopen tot 0-8. Madestein meldde in de rust drie blessuregevallen, waarna er door de scheidsrechter volgens de regels werd gestaakt.

Koploper SC Monster begint zaterdag in de derde klasse B aan de eerste return met een voorsprong van tien punten. De formatie van Marco Meijer had zelf vrijaf. Naaldwijk en Verburch kwamen met het aantal gespeelde wedstrijden gelijk, sloten met winst af en kennen nu de marge.

Frank Broos van FC 's-Gravenzande maakte tegen ARC zijn honderdste competitetreffer. Doelpunten in coronatijd blijven buiten beschouwing.