Arend Balijon (links) op archiefbeeld in actie tegen Naaldwijk.
Arend Balijon (links) op archiefbeeld in actie tegen Naaldwijk. (Foto: MFH-Design)

Afscheid in stijl met doelpunt voor Arend Balijon bij Klein Maar Dapper

Arend Balijon (27) speelde zaterdag zijn laatste wedstrijd voor KMD. Hij stopt per direct. Het werd een afscheid in stijl voor de aanvaller, die als invaller speelminuten maakte en zijn ploeg KMD met zijn vijfde treffer van het seizoen langszij schoot. Eerder had Boy Verwoerd verzuimd KMD vanaf de stip een voorsprong te bezorgen. Gastheer Schipluiden sloeg kort voor rust wél toe: 1-0.

Drukke werkzaamheden als eigenaar van een schoonmaakbedrijf dwingen Balijon tot zijn keuze. Balijon: ,,Ik wil meer tijd thuis doorbrengen. Ik wil mijn teamgenoten bedanken voor alle mooie jaren. Ook ben ik de staf erg dankbaar voor het vertrouwen. Gelet op de energie welke de staf in de werkzaanheden stop, geloof ik dat zij KMD ver kunnen brengen. Met het leveren van hand- en spandiensten blijf ik wel bij de spelersgroep betrokken. KMD heeft in de loop der jaren veel voor mijj betekend.  Ook was het mooi dat mijn ouders wekelijks langs de kant stonden om te supporten.''

Balijon maakte vanaf het seizoen 2015-2016 47 competitietreffers voor KMD. In thuisduels was het 23 keer raak en buiten het eigen sportpark 24 keer.

Voor KMD staat zaterdag de thuiswedstrijd tegen Zuid West DH op de rol. Hoofdtrainer Dennis Roerade debuteeerde op de eerste speeldag met een 3-6 zege. Ook Balijon pikte toen zijn treffer mee.