Trainer Pim van der Hoorn was teleurgesteld over de gang van zaken tegen SV Madestein. (Foto: hansschelling.nl)

Lyra baalt van afblazen wedstrijd

De utwedstrijd van Lyra tegen SV Madestein in Loosduinen zal de Lierenaars nog wel even heugen.

Wat was er aan de hand? Vijf minuten voor het beginsignaal bleek dat de tegenstander niet meer  dan 7 veldspelers (exclusief de keeper) in het veld kon brengen.  Tien minuten over half drie had Madestein de beschikking had over 8 veldspelersen een keeper, zodat er kon worden gestart.

Onder leiding van scheidsrechter J.M. van Vugt was er van een wedstrijd geen sprake en Lyra voerde tot aan de rust de score op tot 0-8 met het volgende scoreverloop: 0-1 Marc den Toom, 0-2, 0-3 en 0-4 Jari van Dijk, 0-5, 0-6 en 0-7 Roy van der Sar en 0-8 Robin Vijverberg.
Toen Madestein in de rust drie blessuregevalllen meldde, werd Van Vugt volgens de reglementen gedwongen om het duel te staken.

Als Madestein zich de komende tijd onverhoopt terugtrekt uit de competitie wegens gebrek aan een representatief aantal spelers, komen alle eerdere uitslagen te vervallen.

Lyra heeft zaterdag op De Zweth het thuisvoordeel tegen Schipluiden, dat vorig seizoen met 1-3 de langste adem had.