Doelman Jurrian Jouvenaar heeft weer een aanval onschadelijk gemaakt. Hij hield FC 's-Gravenzande tegen ARC in de race met een aantal prima reddingen. De 3-0 winst betekende de tweede clean sheet in een thuisbeurt dit seizoen. (Foto: Pieter Vermeer )

FC 's-Gravenzande glipt langs ARC op de ranglijst

Wat kan een wedstrijd soms raar lopen. In het eerste kwart van de wedstrijd had FC ’s-Gravenzande eigenlijk helemaal niets in te brengen. Het is dat ARC slordig met de kansen omsprong, anders had het al na twee minuten op voorsprong kunnen staan toen Yassin Kaabouni de bal voorlangs schoot en niemand van ARC het laatste tikje kon geven. Niet veel later weer een enorme kans, maar Patrick Fonseca kopte de bal van de doellijn. Met prima keeperswerk voorkwam Jurrian Jouvenaar een treffer op een inzet van Yassin Kaabouni en na een vrije trap van Kaabouni was het weer de doelman die de bal uit de hoek van zijn doel tikte ten koste van een hoekschop. Ook een inzet van Neal Arnoldus bleef zonder succes voor ARC door ingrijpen van Jouvenaar. Pas na 25 minuten viel de eerste kans voor FC ’s-Gravenzande te noteren, een voorzet van Patrick Fonseca werd door Twan van Meerten goed ingeschoten, maar Mike van Vliet stond op zijn post. Hierna weer twee uitgelezen kansen voor ARC. Timo de Graaf schoot uit een vrije trap de bal tegen de lat en na ruim een half uur spelen was het weer Jouvenaar die handelnd optrad waardoor de Graaf niet wist te scoren.
In het laatste kwartier hervond de thuisploeg zich en was wat meer op de helft van ARC te vinden. Een inzet van Roy van Beek werd tot hoekschop verwerkt en dat was ook het geval toen Frank Broos een keer kon uithalen. Broos was kort voor rust nogmaals gevaarlijk, maar kopte de bal in het zijnet. Het was in de 45e minuut toen FC ’s-Gravenzande het net wist te vinden. Een vrije trap van Roy van Beek werd door Twan van Meerten binnengeschoten, al werd de bal wel van richting veranderd: 1-0. Op dat moment zeker tegen de verhouding in, maar niemand die daarom treurde. In blessuretijd wist ARC nog wel te scoren, maar werd wegens buitenspel geannuleerd.

Een herboren thuisploeg

Na rust een herboren FC 's-Gravenzande dat frank en vrij speelde. Een schot van Frank Broos ging nog hoog over. Vervolgens schoten Yuri Westhoff en Angelo Zwirs de bal tegen de paal, toen de thuisploeg in de 54e minuut de marge wist te vergroten. Op aangeven van Twan van Meerten was het Frank Broos die voor de 2-0 stand zorgde. Het betekened competitetreffer 100 van Broos, een mijlpaal. Goed ingrijpen van Rick Boers voorkwam de 2-1 voor ARC. Na een mogelijkheid voor Yuri Westhoff kopte Joseph Goncalves met zijn eerste balcontact als vervanger van Angelo Zwirs 3-0 binnen en was de koers gelopen. Door dit resultaat klom FC 's-Gravenzande naar de vijfde plaats op de ranglijst. Zaterdag is koploper Kloetinge gastheer en kan aansluiting worden gerealiseerd.