Roderck Meinema (rechts) had met twee doelpunten een aandeel in de zevenklapper van VELO aan de Noordweg tegen Voorschoten'97. (Foto: Theo Verbraeken)

Zevenklapper voor gretig VELO tegen V'schoten'97

De resultaten tegen Voorschoten '97 waren eerder voor VELO niet echt positief met in uitduels ruime nederlagen en op eigen veld in Wateringen  een kleine overwinning of een remise. Zaterdag was het prijsschieten,  zakte Voorschoten '97 ruim door de ondergrens en kon VELO na een 3-0 ruststand een memorabele 7-1 overwinning noteren.

VELO ging na de 0-3 verliesbeurt bij Die Haghe bij de herstart van het seizoen tegen Voorschoten'97 goed van start met doelpogingen van Delano Vogel en Ricky van Mierlo nog zonder succes. In de 8e minuut claimde VELO een strafschop nadat Roderick Meinema was gevloerd in de 16-meter maar scheidsrechter Beekman dacht er anders over. Enkele minuten later viel toch de openingstreffer voor VELO. Een inzet van Irshan Jagbandhan werd half gekeerd door Voorschoten-doelman Alessandro Kwant waarna topscorer Ricky van Mierlo eenvoudig de 1-0 kon scoren. Daarna volgde er een periode waarin de tegenstander probeerde om terug te komen in de wedstrijd, maar zeker aanvallend ontbrak de echte overtuiging. Halverwege de eerste helft was het juist VELO dat de voorsprong wist te verdubbelen door de opgekomen verdediger Mike Das die vlak voor doel een voorzet van Irshan Jagbandhan verzilverde: 2-0.
VELO bleef daarna de bovenliggende partij, maar doelpogingen van Roderick Meinema en Irshan Jagbandhan hadden nog niet het gewenste resultaat. Kort voor rust was de diepgestuurde Roderick Meinema wel de gevierde man toen hij behendig de Voorschoten-doelman wist te passeren en VELO eenvoudig op een comfortabele 3-0 ruststand bracht.
In het begin van de 2e helft duwde VELO de Voorschotenaren nog dieper in de malaise met 4-0 (fraaie omhaal) en 5-0 van Ricky van Mierlo.
Het viel te prijzen dat Voorschoten '97 ondanks de grote achterstand toch bleef voetballen. Invaller Guy Smith redde de eer, maar Roderick Meinema (6-1) en Delano Vogel (7-1) hadden het laatste woord.

Zaterdag staat de eerste return van de competitie op het programma. Het is voor VELO de uitwedstrijd tegen VUC. Op eigen veld bleef VELO met 3-0 de baas. Ook koploper Die Haghe maakte geen fout en klopte UVS met 0-2.