Magere overwinning voor Verburch

Verburch kreeg op een heerlijke zonnige zaterdagmiddag bezoek van SV Houtwijk. Gezien de ranglijst een belangrijke wedstrijd voor de strijd om de tweede plaats.
Zoals vooraf verwacht had Verburch veel de bal en werd SV Houtwijk achteruit gedwongen. Het resulteerde in een grote kans binnen een minuut voor Vince van der Knaap. Hij kwam plots 1 op 1 te staan met de keeper, maar deze kon de bal eenvoudig klemvast pakken. Een minuut of 5 later was het aan de linkerkant Ilhan Sentürk die langs zijn tegenstander dribbelde voor een volgende grote kans. Goed naar binnen gesneden leverde het uiteindelijk een schot op wat voorlangs naast ging. Na deze periode gebeurde er eigenlijk niet heel veel en bleef het spelbeeld hetzelfde: Verburch veel de bal, maar nu zonder echt grote kansen. Tegen het eind van de eerste helft kwam daar toch wel de beste gelegenheid van de wedstrijd voor Miquel van Dijk. Na een lage voorzet was de keeper uitgespeeld en kon Van Dijk aanleggen voor een schot. Door attent verdedigen van SV Houtwijk bleef succes uit. Het schot werd geblokt en ook de rebound wedr niet benut. Verburch begon scherp aan de tweede helft. Na een minuut spelen verzilverde Vince van der Knaap een voorzet van IIhan Senturk met het hoofd: 1-0. Vervolgens kwam Verburch goed weg omdat de 1-1 van Hotwijk wegens buitenspel werd geannuleerd. Kort voor tijd had Verburch het buitenkansje om vanaf elf meter het duel te beslissen, maar Vince van der Knaap wist niet te verzilveren.