Wethouder Pieter Varekamp ontvangt een box met fairtrade producten ter ere van de verlenging van het keurmerk Fairtrade gemeente.
Wethouder Pieter Varekamp ontvangt een box met fairtrade producten ter ere van de verlenging van het keurmerk Fairtrade gemeente. (Foto: Thierry Schut)

Westland weer twee jaar Fairtrade gemeente

Tijdens de Fairtrade Week (van 6 tot 14 mei) werd officieel bekend dat Westland de titel ‘Fairtrade gemeente’ twee jaar langer mag dragen. Uit handen van Stichting Westland Fairtrade ontving wethouder Pieter Varekamp een cadeaudoos met eerlijke producten als bedankje.

De gemeente mag zich Fairtrade gemeente noemen omdat het binnen de eigen organisatie Fairtrade producten gebruikt en anderen motiveert dat te doen.

Wethouder Pieter Varekamp: "Westland behaalde de titel ‘Fairtrade gemeente' voor het eerst in 2019. Wij vinden eerlijke handel heel belangrijk voor mens en milieu en zijn dan ook trots dat we de komende twee jaar weer ‘Fairtrade gemeente' zijn. Zeker in een gemeente met een glastuinbouwsector van wereldniveau, weten wij hoe belangrijk eerlijke handel is in onze strijd voor wereldwijde voedselzekerheid. Daarom zetten we ons daar dagelijks voor in en proberen we onze partners ervan te overtuigen hetzelfde te doen.”