Sylvain Sinke met een derde plaats op het podium.
Sylvain Sinke met een derde plaats op het podium. (Foto: PR)

NK Junior successen gebroeders Sinke

De gebroeders Sinke uit Monster hebben goede zaken gedaan tijdens het NK Junior Motor Racing op zaterdag 13 mei. De 10-jarige Miquel en de 7-jarige Sylvain hebben beide sterke prestaties geleverd in hun respectievelijke klassen.

In de Molenaar NSF 100 cup moest Miquel zich al vroeg melden bij de start van de dag. Na de loting van de motoren en het verkrijgen van zijn pak, nam hij deel aan de gezamenlijke warm-up. Vervolgens werden de kwalificaties verreden, waarbij Miquel twee keer de 12e tijd noteerde. Hierdoor mocht hij vanaf de 12e plek starten in de wedstrijd.

In Race 1 was Miquel enigszins gespannen vanwege de tweede wedstrijd in deze klasse, maar hij was ook enthousiast omdat hij wist dat hij sneller reed dan in zijn vorige race. Bij de start van de wedstrijd was er een ongeluk waarbij twee coureurs betrokken waren, waardoor Miquel twee posities opschoof. Gedurende de race vocht hij zich een weg naar voren en eindigde hij knap als 8ste, zonder gelapt te worden door de kopgroep.

Persoonlijk record

In Race 2 had Miquel een goede start, maar kon hij geen extra posities winnen in de eerste bocht. Hij reed voor de 10e plek en wist een andere coureur in te halen, waardoor hij op de 11e plek belandde. Ondanks zijn inspanningen lukte het hem niet om de 10e plaats te veroveren. Desondanks was hij tevreden met zijn 11e plek en een nieuw persoonlijk record.

De dag eindigde met een positief resultaat voor Miquel, die in het dagklassement op de 9e plaats eindigde.

Twee maal de vierde tijd

In de Minibike GP klasse nam de 7-jarige Sylvain Sinke deel aan de kwalificaties, waarbij hij in beide sessies de 4e tijd neerzette. Met maar liefst 14 deelnemers, waaronder 9 gastrijders, was het een drukke race. Sylvain had wat problemen met zijn motor, maar zijn vader slaagde erin om het probleem voor de wedstrijd op te lossen.

In Race 1 behaalde Sylvain een redelijke start en wist hij zich al snel naar de 3e plek op te werken. Gedurende 12 rondes wist hij deze positie vast te houden en kwam uiteindelijk ook als 3e over de finish.

Tweede race minder goed

Race 2 verliep minder goed voor Sylvain. Met een matige start belandde hij op de 4e plaats na de eerste ronde. Hij kon het tempo van de kopgroep niet bijhouden en voelde zich niet comfortabel op zijn motor. Desondanks wist hij zijn 4e positie vast te houden en eindigde hij als 4e in de race. Hierdoor behaalde hij toch de 3e plaats in het dagklassement en mocht hij een beker mee naar huis nemen.