Sportclub Monster  werd met overmacht kampioen.
Sportclub Monster werd met overmacht kampioen. (Foto: Haaglandenvoetbal.nl/Danny Ploegaert)

Sport Club Monster overtuigend kampioen

SC Monster had na het misgrijpen van de titel vorig seizoen deze voetbaljaargang maar één missie: nú wel slagen en het voetbal verbeteren om niet weer voor een verrassing te komen staan.

Tegenover één nederlaag en vijf gelijke spelen stonden na de 0-2 overwinning op Verburch maar liefst zeventien zeges, waarmee de ploeg van trainer Marco Meijer onbereikbaar werd en nu als nieuw doel de topscorerstitel voor Jordi van Maanen voor ogen heeft. Op de laatste speeldag valt de beslissing, als SC Monster op 27 mei op bezoek gaat bij degradant sv Madestein. Vince van der Knaap van Verburch komt nog tweemaal in actie en heeft een marge van twee treffers op Van Maanen.

Het was druk langs de lijnen van Verburch. Ruim 1.600 toeschouwers genoten niet alleen van het heerlijke weer, maar zorgden voor een heerlijke sfeer, echt een kampioenswedstrijd waardig. Voorafgaand aan de wedstrijd werden door zowel de supporters van Verburch als die van Sport Club Monster zowel rookpotten als het nodige vuurwerk afgestoken. Vuurwerk dat, door de noorderwind vanuit Poeldijk tot in Hoek van Holland te horen was en het veld minutenlang in rook hulde.

Na het gigantische geknal werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de onlangs onverwacht overleden fotograaf  Folkert Hoogslag, die een graag geziene gast langs de lijnen van de sportvelden was. Muisstil was het, gevolgd door een hartverwarmend applaus, een eerbetoon dat bij menig aanwezige voor kippenvel zorgde.

Nadat Scheidsrechter Marcel van Ekelenburg, die een prima wedstrijd floot, het beginsignaal had gegeven kon de wedstrijd van start.

Na een matige eerste helft waarin geen van beide teams tot score kwam. was het nog steeds spannend. Monster hgad wel twee kansen, maar aangeven van Thijme van der Arend kopte Jurgen Warbout voorlangs en na een voorzet van Keke Stam zag Jordi van Maanen zijn kopbal op de lat uiteen spatten.

Vlak na rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Een voorzet van Thijme van der Arend werd door Stef Geertsema van Verburch in eigen goal gewerkt: 0-1. Even later leverde een benutte strafschop van Jordi van Maanen de beslissing op. In de 0-2 stand kwam geen verandering meer en Sport Club Monster kon de korte thuisreis aanvangen met de titel op zak.  De ploeg van trainer Marco Meijer kon het kampioenschap en de promotie naar de tweede klasse gaan vieren.