Afbeelding
(Foto: pixabay)

VVD en Hart voor Den Haag willen maatregelen na overvallen in Bosjes van Pex

Algemeen

De Haagse VVD en Hart voor Den Haag willen dat het college stappen neemt om de veiligheid in de Bosjes van Pex te verbeteren. Aanleiding is een bericht bij Omroep West over een gewapende overval op klaarlichte dag. 

Een jeugdtrainer van  voetbalclub Quick werd in de Bosjes van Pex overvallen met een mes. Het zou gaan om de zesde overval in een paar maanden tijd. Ook werd vlak voor Kerst een 77-jarig vrouw op de nabijgelegen Sportlaan neergestoken tijdens het uitlaten van haar hond.  Hart voor Den Haag en de Haagse VVD zich zorgen en willen maatregelen. Fractievoorzitter VVD Lotte van Basten Batenburg vindt het niet normaal dat je alleen in een groepje veilig door dit groengebied zou kunnen lopen of fietsen. VVD-raadslid Caroline Peeck Collega-raadslid vertelt dat  haar partij al in 2021 heeft gevraagd om de veiligheid in en rond de Bosjes van Pex te verbeteren. “Toen was het college van mening dat er voldoende maatregelen waren genomen. Het is nu wel duidelijk dat er meer nodig is!” 

Het moet gewoon altijd veilig zijn voor jongeren om bij hun sportclub te komen

Ook Hart voor Den Haag-raadslid Arjen Dubbelaar vindt het het beter moet. “Het moet gewoon altijd veilig zijn voor jongeren om bij hun sportclub te komen. De verenigingen in de Bosjes van Pex hebben ook ideeën om de veiligheid te verbeteren. Een voorstel om de verlichting te verbeteren lijkt direct uitvoerbaar. Ga daarmee aan de slag!” De Haagse VVD en Hart voor Den Haag stellen schriftelijke vragen over de veiligheid in de Haagse Bosjes van Pex.