Violisten RO treden op in bibliotheek Loosduinen

Pieter Verschuijl en Janet Krause van het Residentie Orkest verzorgen vrijdagavond 13 januari in het kader van Portiekmuziek een kort optreden in bibliotheek Loosduinen. Portiekmuziek brengt klassieke muziek dichtbij. Het optreden duurt van 18.30 tot 19.00 uur, de toegang is gratis. Reserveren is niet nodig. 

Gespreksgroep voor senioren

De Gespreksgroep Senioren komt eenmaal per maand bijeen in wijkcentrum de Henneberg aan de Tramstraat 15. De deelnemers praten over de vraag: wat is voor mij een zinvol leven?. Dit is ook de titel van het tweede boek van Fokke Obbema over de mens en zijn verhaal. Het boek wordt gebruikt als leidraad voor het gesprek, maar de eigen levenservaring staat centraal. De gespreksgroep is één keer in de maand op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. Voor informatie en aanmelding: tel. 06-36596193.

Meer Bewegen Voor Ouderen van start

Zin om meer te gaan bewegen? Neem dan eens een kijkje bij de groepen van Meer Bewegen Voor Ouderen, georganiseerd door Wijkz. Er zijn zowel gym- als dansgroepen (werelddans en linedans). De bijdrage is €10,- per maand, met ooievaarspas 35% korting. Een eerste proefles is gratis. De gymlessen worden gegeven in de Wiekslag aan de Molenbrink 68a op dinsdagochtend en op donderdagmiddag. Op vrijdagochtend en -middag worden er lessen gegeven in buurtcentrum de Geest, George Bizetstraat 25. Werelddans en Linedance is op maandagochtend in de Wiekslag. In buurtcentrum Bokkefort aan de Dr. H.E. van Gelderlaan 260-262 wordt op vrijdagochtend les gegeven in Werelddans. Het is mogelijk om vrijblijvend een keer te komen kijken en mee te doen. Voor meer informatie: Esther de Groen, tel. 06-39436279, e-mail: e.degroen@wijkz.nl.

Mylo Freeman leest voor in Nieuw Waldeck

Schrijfster en illustrator Mylo Freeman leest woensdag 18 januari van 14.00 tot 15.00 uur voor in bibliotheek Nieuw Waldeck. Daarnaast geeft ze ook een workshop. Deze activiteit is voor kinderen van 4 - 10 jaar. Deelname is gratis, reserveren is wel noodzakelijk. Dit kan via bibliotheekdenhaag.nl. 

Twee films van Jean-Luc Godard in Villa Ockenburgh

Filmclub Villa Ockenburgh vertoont op zondagmiddag 15 januari twee films van de Franse regisseur Jean-Luc Godard. Godard is vorig jaar overleden. De films worden achter elkaar vertoond, met een pauze van drie kwartier. Eén kaartje geeft toegang tot beide films. Let op: de ondertiteling is in het Engels. De toegang is inclusief twee bekertjes koffie of thee: bij aankomst en in de pauze tussen de twee films. En een glaasje wijn (of fris of bier) na afloop van de tweede film. Aanvang om 13.00 uur, einde om ongeveer 17.00 uur. 

Dansavond en spelletjes

In De Henneberg aan de Tramstraat 15 is vrijdag 13 januari een dansavond. De zaal is open vanaf 19.00 uur, vanaf 20.00 uur verzorgt een dj de muziek. Aanmelden van tevoren is verplicht. Dit kan via tel. 06-33682193 of per e-mail vandalen1950@hotmail.com Verder is er iedere derde zondag van de maand in de Henneberg de gelegenheid om met elkaar een spelletjes te doen. Ook kan men biljarten en legt Paul Deege het spel Mahjong uit. De Henneberg is open van 11.00 uur tot circa 15.30 uur en de toegang is gratis.