Picnic analyseerde de boodschappenmandjes van zijn één miljoen klanten in Nederland
Picnic analyseerde de boodschappenmandjes van zijn één miljoen klanten in Nederland (Foto: Picnic)

Indische keuken volgens Picnic favoriet bij inwoners Den Haag

Picnic woksaus, scharrelkiphaasjes, Chinese wokgroenten en gebakken uitjes. In Den Haag werden ze afgelopen jaar buitengewoon vaak besteld bij Picnic. Daaruit trekt de online supermarkt dat de Indische keuken favoriet is bij de inwoners van de hofstad.

Picnic analyseerde de boodschappenmandjes van zijn één miljoen klanten in Nederland en zag wat het afgelopen jaar de snelste stijgers waren, de producten waar ten opzichte van vorig jaar ineens veel meer vraag naar was.

In de Hofstad is verder energy drink populair en scoort ook roomboter verrassend hoog. In Leiden en Alphen houdt men van brood: van Libanees platbrood en afbakstokbrood tot naanbrood in de Sleutelstad en gewone afbakbroodjes in Alphen aan den Rijn. In Leiden bestaat de top vijf verder uit mozzarella, verse slagroom en mini-gehaktballetjes. In Alphen aan den Rijn zijn ze naast brood dol op slagroom, mozzarella en Chinese wokgroenten. De Delftse Picnic-klanten hebben een relatief gezonde top tien met producten als paprika-mix, broccoli, bananen en spa rood. In Gouda neemt slagroom de eerste plek in op de ranglijst, gevolgd door melk, afbakbroodjes en eieren. Met de DHL-service haalde Picnic afgelopen jaar bijna 200.000 retourpakketjes op. In de steden Heerlen, Venlo en Alphen aan den Rijn besloten vorig jaar relatief gezien de meeste mensen om hun gekochte pakketjes te retourneren via de online supermarkt. In de dorpen waren dat Ureterp, Volendam en Rosmalen. In absolute getallen haalden de bezorgers van Picnic de meeste pakketjes op in Utrecht, Rotterdam en Leiden.

Het in 2021 gelanceerde eigen merk van Picnic maakte eveneens een forse groei door. De snelste stijgers zijn witte Picnic-baguettes en pistoletjes, hazelnootpasta en maar liefst drie varianten Picnic-pindakaas. Klanten van Picnic hebben de mogelijkheid om aan een reeds geplaatste bestelling achteraf nog producten toe te voegen. De top vijf van de meest vergeten producten is: komkommer, courgette, rode paprika, broccoli en bananen.

Als er genoeg vraag is naar bepaalde producten voegt Picnic deze alsnog toe aan het assortiment. In 2022 ging het met name om populaire drankjes: twee varianten havermelk en gemberbier. Ook verse boerenkool en kaasfondue kunnen nu aan het boodschappenmandje worden toegevoegd.

Ook dit jaar was het speciale kerstassortiment van Picnic populair. 

Afgelopen jaar zette Picnic de landelijke uitrol onverminderd voort. De websuper ging van start in maar liefst 15 nieuwe gebieden. Daarnaast werden veel bestaande bezorggebieden uitgebreid.