Logeerhuis voor zieke daklozen zoekt vrijwilligers

Stichting HouseMartin opende november in de Haagse Schilderswijk een logeerhuis voor zieken zonder dak boven het hoofd. De zieken worden verzorgd door vrijwilligers. Om het team te versterken is de stichting nu op zoek naar mensen die dit op zich willen nemen.

Je huis verliezen, ziek zijn en nergens terechtkunnen. Na een operatie belanden mensen zonder thuis terug op straat. Het logeerhuis in de Haagse Schilderswijk biedt een tijdelijk verblijf om uit te zieken, waar iemand net als thuis een kop thee of een warme kruik brengt. Respijthuis House Martin is het eerste logeerhuis in Nederland voor zieke dakloze mensen.

In HouseMartin in de Haagse Schilderswijk kunnen zij herstellen van een griep of revalideren na een operatie. De vrijwilligers worden er aangestuurd door drie parttime coördinatoren. Ze voeren in een huiselijke omgeving de verzorging uit. Daarbij gaat het niet om verpleegkundige handelingen. Vrijwilligers moeten minimaal één dagdeel (4 uur) per week beschikbaar zijn. Belangrijk is dat ze goed kunnen luisteren en empathie voelen voor daklozen. Ook mensen die geen Nederlands spreken, zijn welkom als vrijwilliger. Interesse in dit vrijwilligerswerk? Neem dan contact op via coordinatoren@respijthuishousemartin.com of telefonisch via tel. 06-35608497.