De kinderen openden de speeltuin door het lint door te knippen.
De kinderen openden de speeltuin door het lint door te knippen. (Foto: De Zeebaboe)

Groene (speel)tuin bij De Zeebaboe

Nieuws

Bij Kinderdagverblijf hebben we een stuk ‘groen’ achter ons speelplein, welke valt onder zelfbeheer.

Er is door de gemeente ook een stoeptegel geplaatst zodat het zelfbeheer voor iedereen duidelijk is. Het stuk groen onderhouden wij deels zelf en deels door de gemeente en is voor iedereen toegankelijk. We hebben het stukje groen weten te verbeteren door het te voorzien van zitmeubels in de vorm van paddenstoelen (hergebruik Inova-speelplein), een natuurlijke wilgenhaag en een uitdagend blotevoetenpad.

De groene (speel)tuin is een natuurlijke speelplaats voor iedereen en kinderen van De Zeebaboe en uit de buurt kunnen er ontdekken en spelen. Het is bovendien een leuke kans om andere buurtbewoners met jonge kinderen te leren kennen. De paddenstoelen worden gebruikt om evenwicht op te bewaren of met elkaar een boekje te lezen.

Door goed contact met de wijkregisseur van Stadsbeheer en de wijktuinman hebben wij natuurlijke materialen gekregen (hergebruik uit Gemeente Rotterdam) en ook een aantal ouders en medewerkers hebben gedoneerd en de handen uit de mouwen gestoken. Hierdoor hebben we de kans gekregen om het stuk groen uitdagender en kindvriendelijker te maken. Kinderen horen kind te zijn en, naar onze visie, zelf te ontdekken. Wij zullen de tuin steeds meer voorzien van natuurlijke (hergebruikte) materialen voor nog meer speelplezier in de natuurlijke (speel)tuin.

Wij zien graag alle kinderen spelen in de tuin waar ze kunnen ontdekken en vies mogen worden. De wijktuinman kan ons advies geven over het groenonderhoud en ons ondersteunen. Iets wat peuters maar wat graag willen leren.

De wilgenhaag en het blotevoetenpad is onlangs door de peuters van Kinderdagverblijf De Zeebaboe feestelijk geopend door het lint door te knippen. Wij wensen alle kinderen veel speelplezier!