Lorelay Langendoen werd kampioene.
Lorelay Langendoen werd kampioene. (Foto: PR)

Lorelay Langendoen kampioene in Zeeland

Op 22 april reisde de voor-selectie af naar Sommelsdijk. Hier werd voor hen de allerlaatste wedstrijd van het seizoen geturnd, namelijk het Turn2Win toernooi.

De zenuwen waren aanwezig. Diverse indrukken waar de turnsters voor het eerst mee te maken kregen.

Voor de 2014 turnsters een vierkante vloer. Performen op een groot podium, waarbij iedereen naar je kijkt, dat spannende gevoel riep het op. Maar de jury heeft gelachen om onze leuke choreografie. Laryssa Aguiar dos Santos speelde goed op de jury in en lachte veel in haar oefening naar de jury. Ook deed zij Balou na waarop zij haar vloeroefening turnt. Daarnaast turnde Guusje Vrolijk voor het eerst arabier flikflak op de wedstrijd, ook is zij een meester in het pakken van landingen. 


Sam de Koning turnde een super wedstrijd zonder val van balk en op brug haalde zij voor het eerst weer ophurken overspringen na haar vervelende val. Uiteindelijk turnde Lorelay Langendoen de moeilijkste elementen en voerde deze netjes uit. Zij werd dan ook kampioene met ruim 3 punten verschil op de nummer 2. Lotte Groeneveld turnde strakke oefeningen met mooie uitstraling en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen.


In de andere baan turnde onze 2015/2016 turnsters. Sherise Schanssema heeft laten zien dat zij netjes kan werken. Puck Grootbod haalde voor het eerst overslag op vloer en ook Linsey Hasenbroek deed voor het eerst arabier flikflak. Casey Bell, onze jongste turnster, is een lenige turnster waardoor zij hard moet werken voor brug. Maar ze behaalde van ons het hoogste cijfer. Er was veel tegenstand (maar liefst 24!), maar ze hielden zich knap staande. Lina Hamstra liet zien dat zij zich goed kan focussen op de wedstrijd en turnde mooie elementen. Zij eindigde als beste HSV turnster net naast het podium.

We hebben met elkaar een mooi seizoen gehad waarin veel juryervaring werd opgedaan. De 2014 turnsters zijn klaar om volgend seizoen in de middenbouw te turnen. Dat betekent dat zij doorstromen naar de selectie en Casey gezelschap krijgt van leeftijdsgenootjes vanuit de Kweekvijver. Een nieuwe groep, voorbereidend op selectie turnen.


Wil jij ook graag leren turnen en kom jij uit het geboortejaar 2015 t/m 2018, houd dan onze flyer in Hoek van Holland in de gaten voor de volgende talentendag op zondag 21 mei. Wie weet zien we jou binnenkort ook in één van onze (selectie)groepen.