HVC'10 boekte een ruime overwinning, maar is nog niet veilig voor nacompetitie
HVC'10 boekte een ruime overwinning, maar is nog niet veilig voor nacompetitie (Foto: Ron van Oosten)

HVC’10 ruim langs HMSH

Glenn Boon en Mitchell Bouwhuis van HVC’10 werden voor de wedstrijd tegen HMSH gehuldigd voor het feit dat ze honderd wedstrijden (of misschien wel iets meer) in de hoofdmacht voor de Hoekse fusieclub hebben gespeeld. De daarbij behorende schaal werd overhandigd door hun beider opa’s die zelf een mooi maar ver voetbalverleden achter de rug hebben. Een prima openingsscenario voor een leuke wedstrijd tegen de rode lantaarndrager van klas 2E, HMSH.

Door Dirk Vermeulen

Het scheelde maar weinig of Bouwhuis had binnen de minuut de bal al in het net liggen, zijn schot ging echter rakelings naast.

Dat zou verder ook het beeld van de eerste helft worden, heel veel Hoekse kansen, we telden er meer dan dertien(!), maar het Haagse net werd maar niet gevonden.

Pas na ruim een half uur spelen wist Badr Ben Mohammed met zijn pass Kyrill Slutskyy in de gelegenheid te stellen de ban te breken door met een bekeken schot de Haagse doelman Guitoun Lakhdar te passeren: 1 – 0 .

Het restant van de eerste helft vertrok zich vrijwel in hetzelfde scenario: veel kansen maar verder geen doelpunten.

De tweede helft startte met een schitterend schot van Slutskyy dat maar net naast ging. Vervolgens was het de zeer bedrijvige Dave Kram die na een mooie pass van Bouwhuis raak schoot: 2 – 0. De 3 – 0 liet nu niet lang op zich wachten. Na een oogstrelende combinatie tussen Kram, Slutskyy en Michael van den Bos, was het Van den Bos die zeer beheerst afrondde: 3 – 0.

De kansen stapelden zich weer op, zo schoot Jorn Groothuizen net voorlangs, een vrije trap van Glenn Boon ging over. De voorsprong was echter comfortabel en voor het Hoekse doel was nauwelijks gevaar, hoewel Khalid El Menkouzi wel een keer moest tonen hij in één op één situaties vrijwel niet te passeren is.

Dat gaf Piet Boon de gelegenheid wat wisselspelers speeltijd te gunnen. Dylan Bogaards en Tom Plooij kwamen voor Luke Kernan en Slutskyy. Wat later Marlon van Minnen en Bas de Soomer voor Len van Ooijen en Ben Mohammed. Tom Plooij genoot van de geboden ruimte en voelde zich al snel als een vis in het water. Zijn mooie pass bereikte Kram, die vervolgens Bouwhuis in de gelegenheid stelde de 4 – 0 binnen te schieten.

Plooij ging vervolgens op jacht naar een eigen treffer, maar raakte, na eerst een paar tegenstanders te zijn gepasseerd, de lat. Bouwhuis had ook wel trek in zo’n avontuurtje en wist wel te scoren: 5 – 0. Plooij kreeg tot slot toch zijn verdiende goal. Dave Kram liet maar weer eens een mooie pass los en Plooij kon zijn goede invalsbeurt bekronen met de 6 - 0.

Zaterdag is HVC'10 vrij. 13 Mei gaat de ploeg op bezoek bij  CION uit Vlaardingen.